Domů >> Evropské Poháry >> 2013-2014 >> FC Viktoria Plzeň 1:1 Šachtar Doněck

FC Viktoria Plzeň 1:1 Šachtar Doněck

Čtvrtek 20. února 2014 | Plzeň | Evropská Liga - vyřazovací fáze | 32 týmů, 1. zápas
FC Viktoria Plzeň
1 : 1
Šachtar Doněck
Po opatrném výkonu a remíze zůstává boj o postup otevřený.

Po výhře nad CSKA se Plzeň probojovala do Evropské ligy. Tam na ní ale čekal přetěžký soupeř z Ukrajiny, tým plný Brazilců byl jasným favoritem. K prvnímu ostrému zápase na lavičce Plzně se postavil nový trenér Dušan Uhrin, který poslal na hřiště klasickou „Vrbovu“ jedenáctku, samozřejmě už bez Rajtorala.

Začátek byl dle očekávání taktický, nikdo nechtěl udělat nějakou zbytečnou chybu. O prvních momentů a doteků hráčů s míčem ale bylo jasně vidět, že úroveň hráčů Šachtaru je přeci jen výše. Také se hosté dostali do první velké šance, v 17. minutě dalekonosná střela Rakickije nadělala Kozáčikovi velké problémy.

I dále byly hosté nebezpeční, hlavně jejich rychlé a přesné protiútoky. Od vlastní brány se během pár sekund dokázali dostat až do nebezpečné blízkosti naší brány. Vyloženou šanci si ale nevytvořili, vždy jim kousek přesnosti chyběl. Na druhé straně se rozhodl z dálky překvapit hostujícího gólmana Horvát, jeho nadýchaný oblouček ale mířil těsně nad brankovou konstrukci.

Druhá půle byla snad ještě taktičtější, než ta první. Plzeňáci si byli vědomi síly soupeře, a tak se snažili nenechávat vzadu zbytečný prostor pro soupeřovi akce. Sami jsme se na útočnou půli dostávali sporadicky.

V 62. minutě ale nečekaně udeřilo. Po nenápadném faulu u postranní čáry rychle nacentroval Horvát do vápna na Čičovského, ten sklepnul na Tecla a pro něj už nebyl problém dostat míč do branky. Bohužel už o dvě minuty později ze stejného místa podobně rychle rozehrál Srna na nabíhajícího Adriana, který měl dostatek času a prostoru, aby sám proti Kozáčikovi nezaváhal.

Po těchto rušných minutách se hra vrátila zpět do klidnější roviny, ale Šachtar byl stále tím nebezpečnějším týmem. Své nadějné akce ale nedotáhl do přesného zakončení, a tak zápas skončil remízou.

Ukrajinci (Brazilci) ukázali, co je jejich síla a čeho jsou schopni. V odvetě nás tedy nečekalo nic lehkého, zvlášť když se ještě díky žluté kartě pro odvetu vykartoval Limberský. 

M. Kozáčik - R. Řezník , M. Čišovský , V. Procházka , D. Limberský - M. Petržela , T. Hořava , D. Kolář (87. M. Bakoš ), P. Horváth , M. Ďuriš - S. Tecl (81. T. Wágner )