Domů >> Evropské Poháry >> FC Viktoria Plzeň 2:1 Royal Antverpy FC

FC Viktoria Plzeň 2:1 Royal Antverpy FC

Čtvrtek 15. srpna 2019 | Plzeň | Evropská Liga - kvalifikace | třetí předkolo, odveta
FC Viktoria Plzeň
2 : 1
Royal Antwerp FC
Přes velkou snahu a zlepšený výkon oproti předchozím zápasům se nepodařilo postup vybojovat a tak letošní sezóna bude pro Plzeň bez pohárové evropy.

Bez očekávaného úvodního náporu, ale spíš ze zajištěné obrany, začal odvetný zápas, kde Plzeň potřebovala smazat jednogólové manko z prvního zápasu. Antverpy se také nikam nehnali, na hraně ofsajdu čekaly na brejky - naštěstí naše obrana vždy včas vystoupila. Plzeň se postupem první půle začala osmělovat, hlavně na pravém kraji hrající Kayamba byl k nezastavení. 

V 21. přišel první závar před brankou Antverp a Plzeň se začala víc a víc tlačit směrem do předu. Ale byla vidět deka, kterou na sobě hráči měli po předchozích nepovedených utkáních. V 34. minutě přišla chvíle Limberského, který po signálu krásným volejem napálil bohužel jen břevno. 

Vítězství, ale bez postupové radosti

V 49. minutě poslal krásnou přihrávku Kayamba na Krmenčíka, jeho střelu gólman Bolat vytěsnil nad bránu. V 56. se břevno hostující branky otřáslo znovu, Havel ze 2 metrů bohužel líp nezamířil. V 66. minutě se mohl mezi střelce zapsat Kalvach, ale jeho "koníček" bránu přeletěl. V další šanci z 71. minuty šel Kayamba sám na gólmana, ale branku netrefil.

V 74. minutě přišel na hřiště Chorý, a právě on byl u první gólové akce v 81. minutě. Po jeho souboji s gólmanem hlavičkoval Havel do prázdné brány, kde to na čáře ještě doklepl Krmenčích. Plzeň byla na koni, ale postupový druhý gól se vstřelit nepovedlo, utkání tak šlo do prodloužení.

I v prodloužení pokračoval tlak Plzně a nakonec opět po sklepnutí Chorého hlavičkou z bezprostřední blízkosti rozvlnil v 97. minutě Krmenčík síť po druhé. A když chvilku na to - v 101. minutě - dostal během pár vteřin Seck dvě žluté karty, vypadalo to už hodně nadějně.

Bohužel v druhém prodloužení přišla zbytečná ztráta na útočné polovině, pak zbytečný faul u naší šestnáctky, a po dobrém centru, který Hruška úplně minul, doklepával do prázdné brány Mbokani. Stále ještě zbývalo asi 8 minut na třetí gól, ale už jsme si žádnou pořádnou šanci nevypracovali.

Po bojovném výkonu a spoustě šancí vítězství 2:1 na postup nestačilo.

A. Hruška - M. Havel (114. R. Řezník), L. Hejda, J. Brabec, D. Limberský - J. Kayamba (107. A. Hloušek), L. Kalvach (74. T. Chorý), T. Hořava, P. Hrošovský, J. Kopic - M. Krmenčík (102. O. Mihálik)