Domů >> Evropské Poháry >> Royal Antverpy FC 1:0 FC Viktoria Plzeň

Royal Antverpy FC 1:0 FC Viktoria Plzeň

Čtvrtek 8. srpna 2019 | Brusel, Belgie | Evropská Liga - kvalifikace | třetí předkolo, 1. zápas
Royal Antwerp FC
1 : 0
FC Viktoria Plzeň
Mizérie pokračuje - opět prohra a matný výkon, naděje na postup ale žije

V Belgii ožily vzpomínky na rok 2012, kdy se nám podařil přejít přes Lokeren do Evropské ligy. O sedm let později nás čekal jiný soupeř, a i Plzeň už je vlastně jiná, v posledních měsících v Evropě nepřesvědčivá.

Po počáteční oťukávání bez větších šancí přišel v 15. minutě nebezpečný centr do vápna, že si Řezník málem dal vlastence. Další šance domácích už brankou skončila - 29. minuta a nádhernou nechytatelnou střelou z poza vápna se prezentoval Rodrigues.

Snaha poprat se o každý míč byla oboustraná

Do druhé půle bylo jasné, že se musíme zlepšit. Opatrně jsme se opravdu dostávali více do hry, ale ta byla opět plná nepřesností a nic neřešícíh přihrávek do zadu. Hořava s Kayambou sice trochu hru rozhýbali, ale když už jsme se k nějakému náznaku ohrožní branky dostali, tak to končilo nemastnou střelou buď vedle, nebo rovnou do brankáře. Největší naše šance přišla v 86. minutě, kdy do otevřené obrany dostal míč Kayamba, ale jeho střela byla stylem "Petržela" - hodně mimo bránu.

A. Hruška - R. Řezník, L. Hejda, J. Brabec, D. Limberský - J. Kopic, L. Kalvach, D. Janošek (53. T. Hořava), P. Hrošovský, J. Kovařík (68. J. Kayamba) - M. Krmenčík (83. T. Chorý)