Domů >> Evropské Poháry >> FK Vojvodina 0:2 FC Viktoria Plzeň

FK Vojvodina 0:2 FC Viktoria Plzeň

Čtvrtek 27. srpna 2015 | Novi Sad, Srbsko | Evropská Liga - kvalifikace | play-off, odveta
FK Vojvodina
0 : 2
FC Viktoria Plzeň
Opět výhra, opět s nulou - a jsme v Evropské lize

Díky prvnímu zápasu, kdy si Plzeň vytvořila třígólový náskok, měla být odveta poměrně lehkou záležitostí. Ale důležitější než předzápasové předpoklady je realita na hřišti, a v domácím prostředí Vojvodina umí pozlobit.

Také hned o začátku se aktivní Vojvodina tlačila dopředu (obzvláště Ivanić), vyvrcholením jejich snahy byla naštěstí jen nastřelená tyč Kozáčikovy branky. Hned z protiútoku pak ale udeřilo na druhé straně, to když Limberského centr brankář vyrazil jen do svého obránce, od které se míč odrazil do vlastní brány (19. minuta). To domácí zmrazilo, protože nyní potřebovali k postupu vstřelit pět branek.

Pro Vojvodinu nešťastný vlastenec, pro nás téměř 100% postupZ Ďuriše se stal v posledních zápasech plzeňský ostrostřelec ...... což potvrdil i touto gólovou střelou

Druhá půle tak byla odehrána spíše z povinnosti. Domácí chtěli potěšit své fanoušky alespoň nějakou vstřelenou brankou, Plzeň zase mohla hrát uvolněněji (pořád ale soustředěně), a občas si i zaútočit. Obzvláště Kopic byl vidět při útočných akcích. Druhý gól pak přidal v 60. minutě střelec posledních zápasů Ďuriš, právě po rychlé akci a přesné Kopicově nabídce.

I když v obraně musel zaskočit Baránek za zraněného Hubníka, tak se domácím žádnou svojí akci nepovedlo dotáhnout, a tak konečný výsledek byl 2:0 pro Plzeň a my jsme se mohli těšit na páteční los základních skupin Evropské ligy.

M. Kozáčik - F. Rajtoral , R. Hubník (54. J. Baránek ), V. Procházka , D. Limberský - M. Petržela (73. E. Vůch ), O. Vaněk , D. Kolář (82. A. Mahmutovič ), P. Hrošovský , J. Kopic - M. Ďuriš