Domů >> Evropské Poháry >> 2013-2014 >> Manchester City 4:2 FC Viktoria Plzeň

Manchester City 4:2 FC Viktoria Plzeň

Středa 27. listopadu 2013 | Manchester - Anglie | Liga Mistrů - základní skupina | 5. zápas ve skupině
Manchester City
4 : 2
FC Viktoria Plzeň
Pěkný výkon, dvě vstřelené branky - ale opět prohra.

Zkusit vybojovat první body vyrazila Plzeň do Manchesteru, takže ji rozhodně nečekalo nic lehkého. Zvláště když City v lize deklasovalo Tottenham 6:0 a Plzeň nastoupila bez Limberského. I díky povedenému předchozímu zápasu doma s Bayernem, a navíc s vědomím, že není co ztratit, vlétla ale Plzeň na domácího favorita nečekaným způsobem. Z úvodní optické převahy se ale nic neurodilo, naopak trpělivě hrající domácí mohli skórovat v 14. minutě, kdy ránu Nasriho zastavilo až břevno.

Další šance kolem 30. minuty měla Plzeň, ale Rajtoral ani Ďuriš nemířili přesně. Na druhé straně pak ve vápně trefil míč Rajtorala přesně do ruky a rozhodčí nemohl písknout nic jiného než pokutový kop. Ten s přehledem proměnil Agüero a tak City vedlo od 33. minuty 1:0.

Plzeň se ale nevzdávala, a odpověděla téměř gólovou akcí, kdy se míč po centru z levé strany dostal k Rajtoralovi, a jeho dobrou střelu zblokoval skokem obránce. Přesto se Plzeň do přestávky dočkala kýženého vyrovnání. Ve 43. minutě potáhl rychlou akci středem hřiště Kolář, před vápnem našel Hořavu a jeho střelu zastavila až síť.

První půle nabídla pěkný fotbal, oba týmy chtěli hrát směrem dopředu, a tak šancí bylo na obou stranách dost. V poločase byla Plzeň vyrovnaným soupeřem, co se týče skóre, ale i v držení míče, počtu střel, na rohy to bylo dokonce 0:6!

V druhé půli byla na domácích přece jenom vidět větší snaha o zajištění klidného náskoku. Gólu se ale domácí dočkali až v 65. minutě, kdy se opět trefil Nasri, který osamocený na malém vápně neměl problém trefit odkrytý kout branky.

Domácí se ale neradovali dlouho. V 69. minutě přišel krátký nákop Horváta na Koláře, ten přiťuknul Teclovi a ten s přehledem prostřelil domácího Harta.

Bohužel to přišla 78. minuta, ve které Negrado opět strhnul vedené na stranu City. Střílený centr po zemi mu stačilo jen na zadní tyči z blízka doklepnout. Odpověď mohla přijít brzy, ale průnik Rajtorala i jeho střelu nakonec domácí brankář vychytal.

Při snaze o závěrečný nápor přišel od domácích ještě jeden úder – hlavou se prosadil střelec Džeko.

Přesto i po tomto zápase mohli Plzeňáci odcházet se vztyčenou hlavou, přednímu anglickému týmu byly rovnocenným soupeřem. Získané zkušenosti teď zbývalo použít v posledním zápase s CSKA.

M. Kozáčik - F. Rajtoral , M. Čišovský , V. Procházka , R. Hubník - M. Petržela (73. J. Kovařík ), T. Hořava , D. Kolář (86. M. Bakoš ), P. Horváth , M. Ďuriš (90. T. Wágner ) - S. Tecl