Domů >> Evropské Poháry >> 2011-2012 >> FC Viktoria Plzeň 0:4 Barcelona

FC Viktoria Plzeň 0:4 Barcelona

Úterý 1. listopadu 2011 | Eden - Praha | Liga Mistrů - základní skupina | 4. zápas ve skupině
FC Viktoria Plzeň
0 : 4
Barcelona
Hrát s Barcelonou v deseti lidech, to se prostě nedá.

Krásný fotbalový zážitek se chystal v Praze, kam dorazil hvězdný barcelonský tým. Překupníci se měli co ohánět.

Téměř “domácí“ prostředí, kde se chtěli Plzeňáci předvést, je vyburcovalo k mnohem aktivnějšímu výkonu než v předchozím utkání na Nou Campu. Velká šance sice nepřicházela, ale hra byla vyrovnaná a ani Barcelona nic nepředváděla.

Ve 13. minutě mohlo být hůře, naštěstí nejspíše penaltový zákrok Jiráčka na Fabregase rozhodčí posoudil jako povolený a hra pokračovala. Další vzrušení přinesla 17. minuta, kdy obětavě na půlící čáře vybojoval Bakoš míč pro Petrželu, který běžel sám na Valdése. Naneštěstí Petržolovu nedůraznou střelu z hranice vápna zlikvidoval bez větších komplikací, a tak mohl Petržela jen litovat. Vzápětí se ještě dostal ke střele Kolář, ale to bohužel bylo pro tento zápas vše.

Ve 22. minutě se dá říci, že utkání skončilo. Rozhodčí viděl Čičovského faul na Messioho v pokutovém území a vymyslel smrtelnou kombinaci – červená karta a penalta k tomu. Málo který sudí by rozhodl tímto způsobem. Natěšení hráči i fanoušci dobře věděli, že utkání se z napínavého zážitku stalo předvídatelnou epizodou.

Messi penalty proměňuje, takže 1:0. Další jeho chvíle přišla v nastaveném čase první půle, když už asi nebyli plzeňští hráči tak koncentrovaní. Typická barcelonská narážečka Messi – Adriano – Messi a gól na 2:0.

Do druhé půle se už plzeňským ani nechtělo, nebylo o co hrát. Čekalo je jen perných 45 minut, než se zase dostanou pod teplou sprchu. Ale s Barcelonou se přeci nehraje každý den.

Monotónní obrázek hry narušila v 67. minutě dvojice Limberský a Pilař, kteří připravili šanci pro Petrželu. Jeho střela ale mířila jen do boční sítě. Pak následovaly další kombinace Barcelony, v 72. minutě Fabregasova hlavička na 3:0. Poslední slovo, opět Messi a opět v nastaveném čase, a bylo to 4:0.

S prohrou se dalo před zápasem počítat, ale ten průběh byl v celku krutý. Plzeň ale čekal další důležitý souboj s Borisovem o postup do Evropské ligy. 

R. Pavlík - F. Rajtoral , M. Čišovský , D. Bystroň , D. Limberský - M. Petržela , D. Kolář (69. M. Ďuriš ), P. Horváth (77. R. Řezník ), P. Jiráček , V. Pilař - M. Bakoš (25. F. Ševinský )