Domů >> Evropské Poháry >> Po bezbrankové remíze zůstavají šance na postup otevřené

Po bezbrankové remíze zůstavají šance na postup otevřené

Středa 17. srpna 2022 | Baku | Liga Mistrů - kvalifikace | play-off, 1. zápas
FK Karabach
0 : 0
FC Viktoria Plzeň
Opatrný, defenzivně laděný zápas nepřinesl žádnou branku, což nám do odvety vyhovuje asi více než domácím.

Opět po dlouhé době si Plzeňáci mohli naživo vychutnat krásnou znělku Ligy mistrů, která už doprovází zápasy play-off. Tentokráte nás čekal nebezpečný Karabach, přes který jsme již ale jednou dokázali přejít.

V základní sestavě se objevila i čerstvá posila – obránce Jemelka, a v průběhu zápasu se na hřiště dostal u druhý nový muž v plzeňském týmu – slovenský záložník Jirka. Jinak Bílek postavil defenzivní tým s jedním útočníkem Chorým, na Klimenta tentokráte nedošlo.

 

Úvod zápasu byl docela otevřený. Plzeň nejdříve zahrozila hlavičkou Hejdy po rohovém kopu. Na druhé straně přišla v 6. minutě velká šance Karabachu, Staněk naštěstí kryl jak nebezpečnou střelu po zemi, tak dorážku směřující pod břevno.

Po tomhle varování jsme se soustředili na bránění ve velkém počtu hráčů před vlastním vápnem, a následné snaze Karabachu tento bránící blok překonat. Jejich největší šancí tedy byly rychlé protiútoky, po jednom takovém v 27. minutě musel Staněk opět potvrdit své kvality.

I Plzeň se ale v rámci možností snažila směrem vpřed, přetažený centr z 35. minuty Chorý vracel na malé vápno, kde byl Kopic v dobré šanci, ale míč hlavou pořádně netrefil.

Druhá půle se odehrávala v podobném duchu. Karabach se snažil útočit, ale ne bezhlavě. Plzeň se snažil bránit a zahušťovat prostor před vápnem, ale přitom i napadat rozehrávku soupeře. Oběma týmům šlo o hodně.

Od 60. minuty začala hru kouskovat střídání a časté fauly na obou stranách. Když se k tomu připočte ještě velké horko v Baku, bylo to náročné utkání po všech stránkách.

Druhý poločas tak nakonec přinesl jedinou opravdovou šanci, a to opět na straně Karabachu. V 83. minutě, opět po rychlém protiútoku, se k nebezpečně střele z poza vápna dostal Ozobič. S jeho za Hejdou skrytou střelou si naštěstí Staněk opět poradil.

 

 

První souboj týmů tedy skončil bezbrankovou remízou, z čehož byli někteří domácí hráči v celku rozčarováni. Asi čekali snazší zápas, tato remíza o odveta před domácím publikem vyhovovala spíše nám. Každopádně vše zůstávalo do odvety otevřené.

J. Staněk - L. Hejda, L. Pernica, V. Jemelka - J. Kopic (90. L. Holík), J. Sýkora (71. E. Jirka), P. Bucha, L. Kalvach, M. Havel - T. Chorý (71. J. Kliment), J. Mosquera (59. V. Pilař)