Domů >> Evropské Poháry >> HJK Helsinky 1:2 FC Viktoria Plzeň

HJK Helsinky 1:2 FC Viktoria Plzeň

Čtvrtek 21. července 2022 | Helsinky | Liga Mistrů - kvalifikace | druhé předkolo, 1. zápas
HJK Helsinki
1 : 2
FC Viktoria Plzeň
První soutěžní zápas nové sozóny Viktorka zvládla, díky proměněné penaltě Chorého a přesné Kopicově trefě si odvážíme vítězství 2:1.

Díky vítězství v loňské ligové sezóně si Plzeň zajistila předkolo kvalifikace Ligy mistrů. K prvnímu zápasu jsme zamířili na umělou trávu do Finska, kde Viktorka ještě nikdy nehrála. Pod odchodu Beauguela visel hlavní otazník nad útočnou silou Plzně. Na hrotu začal Chorý, jelikož letní posila Kliment byl ještě v trestu z minulosti.

Zápas pro nás začal ideálně, když už v 5. minutě Buchova střela trefila ve vápně ruku obránce, takže rozhodčí písknul penaltu. To s přehledem proměnil Chorý střelou k tyči a tak jsme vedli 1:0.

Hra se posléze uklidnila, s útočnou snahou to nikdo nepřeháněl. Plzeň se snažila kombinovat, ale nebála se i využívat centimetry Chorého. Právě on se v 35. minutě dostal v malém vápně ke sražené střele, šanci řešil přihrávkou pro Havla do prázdné brány, bohužel nepřesně. Následný roh sice přinesl gól, ale bohužel z ofsajdu.

Konec poločasu ale přinesl i vzrušení na druhé straně. Nebezpečné centry lítaly přes malé vápno a naši obránci si nepočínali moc jistě. Vše zakončila tutovka Raduloviče, kdy v 41. minutě pořádně rozkmital břevno.

Ani přestávka ale nepřinesla do druhého poločasu zvýšenou koncentraci našim obráncům. V 51. minutě tak jen sledovali, jak Radulovič napálil míč mezi Staňkovy nohy, a bylo vyrovnáno.

Naštěstí nerozhodný stav vydržel jen chvíli. To když v 57. minutě Kopic po přiťuknutí Buchy z hranice vápna zamířil levačkou přesně k tyči. Brankář domácích je zůstal smutně stát.

Zbylých třicet minut už rozkouskovala střídání a žluté karty za fauly.

Do odvety jsme si tedy přiváželi cenné jednobrankové vedení.

J. Staněk - R. Řezník, L. Pernica, L. Hejda, M. Havel - J. Kopic (85. L. Holík), P. Bucha, J. Sýkora (85. K. Qose), L. Kalvach, J. Mosquera - T. Chorý (81. R. Dedič)