Domů >> Evropské Poháry >> FC Viktoria Plzeň 2:1 FC Šeriff Tiraspol

FC Viktoria Plzeň 2:1 FC Šeriff Tiraspol

Úterý 9. srpna 2022 | Plzeň | Liga Mistrů - kvalifikace | druhé předkolo, odveta
FC Viktoria Plzeň
2 : 1
FC Šeriff Tiraspol
Plzeň to dokázala o bude bojovat o Ligu mistrů! I napodruhé porazila Plzeň svým oblíbeným výsledkem 2:1 Šeriff Tiraspol.

Po vítězství 2:1 v prvním zápase jsme vstupovali do zápasu přeci jen v lepší pozici, ale na Šeriff bylo třeba si dávat pořád dobrý pozor, protože bylo jasné, že budou bojovat až do konce. A jejich hráči rozhodně byli individuálně na vysoké úrovni.

Velké uklidnění přinesla branka Klimenty, který se už v 10. minutě - po připravení palebné pozice od Chorého - přesně trefil k tyči.

A mohlo být ještě lépe – za držení Chorého za dres jsme dostali v 27. minutě výhodu pokutového kopu, bohužel právě Chorý poslal míč vedle brány.

Tyto momenty docela soupeřem otřásly a Šeriff se v první půli nezmohl na víc něž náznak šancí. Plzeň vedla, tak se nemusela nikam hnát a dobře bránila.

Zato druhá půle začala zostra. Bylo jasné, že Šeriff dá do následujících čtyřiceti pěti minut všechno. A hlavně hned v 46. minutě Havel poklouzl a v pádu zahrál rukou ve vápně. Rasheed na rozdíl od Chorého penaltu bezpečně proměnil, a tak jsme měli v součtu zápasů už jen náskok jedné vstřelené branky.

Šeriff se do nás zakousnul, a tak Staněk musel dokazovat, proč je reprezentačním gólmanem. Sice mohl rychle v 49. minutě vyrovnat Kopic, ale ani nadvakrát míč do brány nedostal. Na druhé straně nechávala obrana Staňka vynikat, zejména v 52. minutě reflexivně vytěsnil hlavičku z blízka.

Naštěstí přišla 62. minuta, kdy po ojedinělé akci a následném rohovém kopu byl na správném místě připravený Mosquera a poslal nás opět do vedení.

To už bylo pro nás dobré. V následujících minutách následovala klasická střídání na obou stranách. Šeriff sice pořád hrozil, jako v 74. minutě, kdy Staňkem vyraženou střelu posílal zpět do brány opět Rasheed, ale připravených Kalvach nebezpečí odvrátil.

Když pak v 85. minutě u postranní čáry rychle postupoval Mosquera, který pak poslal míč na Sýkoru, kterého fauloval za druhou žlutou obránce hostů, bylo téměř hotovo.

Pět minut do konce, vedení a přesilovka – to už vypadalo hodně nadějně. Šeriff už kapituloval, a tak se zbytek zápasu dohrál více méně v poklidu.

 

Plzeň to tedy zvládla a postoupil přes Šeriff Tiraspol do závěrečného play-off proti Karabachu. Takhle blízko Lize mistrů Plzeň už dlouho nebyla.

J. Staněk - M. Havel, L. Pernica, L. Hejda, J. Sýkora (90. M. Trusa) - J. Kopic, P. Bucha, L. Kalvach, J. Mosquera (90. V. Pilař) - J. Kliment (58. L. Holík), T. Chorý (72. R. Dedič)