Domů >> Evropské Poháry >> FC Šeriff Tiraspol 1:2 FC Viktoria Plzeň

FC Šeriff Tiraspol 1:2 FC Viktoria Plzeň

Úterý 2. srpna 2022 | Kišiněv | Liga Mistrů - kvalifikace | třetí předkolo, 1. zápas
FC Šeriff Tiraspol
1 : 2
FC Viktoria Plzeň
Plzeň obrátila nepříznivý výsledek a po výhře 2:1 nad Šeriffem Tiraspol má blízko k postupu z 3. předkola Ligy mistrů.

Po postupu nad finským HJK Helsinky tentokráte Plzeň cestovala do Moldavska, kde na nás čekal Šeriff Tiraspol – tým, který v loňském ročníku šokoval výhrou 2:1 nad Realem Madrid. Ovšem z loňského týmu nezůstal téměř nikdo, a tak na nás čekala velká neznámá – nový tým namíchaný z hráčů národností celého světa.

Zápas by napínavý o prvních minut. Nejdříve v 5. minutě musel vytahovat střelu k tyči Staněk, na to odpověděl v 8. minutě Bucha, jehož levačka také pořádně protáhla domácího brankáře. Ještě větší šanci zazdil v 11. minutě Pernica, jenž hlavičkou bohužel jen přesně trefil gólmana. Pernica byl znovu v akci v 21. minutě po rohovém kopu, ale míč do brány nedostal.

Poslední čtvrthodinku poločasu zahájil gólman Abalora driblingem, po kterém se i domácí obránci drželi za hlavu. Ale nakonec to zvládnul. O chvíli později dostal žlutou za řeči k rozhodčímu. Šeriff se sice nedostával do vážnějších šancí, přesto se dostal do vedení. Běžela 35. minuta, když míč skončil n a ruce Sýkory a kopala se penalta. Tu s velkým přehledem proměnil Rasheed. Naštěstí třicet sekund po rozehrávce přišel centr do soupeřova vápna, který sledoval Havel, a kterého nesmyslně sundal brankář Abalora, což dobře viděl přítomný VAR. Druhé žluté sice unikl, ale penaltě ne. Tu v 41. minutě také s přehledem proměnil Chorý a bylo srovnáno.

Po první fotbalově hezké půli nastoupily oba týmy beze změn. Přesto se Tiraspol dostal do tlaku, který jsme v první půli neviděli. V 51. minutě musel Staněk špičky prstů poslat míč na břevno po skvěle koplém přímáku. Nicméně přišla 55. minuta, po autu se skvěle uvolnil Mosquera, po jehož centru a souboji Chorého s gólmanem se dostal k lehké hlavičce Bucha a poslal nás do vedení.

Posledních třicet minut pak už nepřineslo moc záživného fotbalu, spíš jen boj. Častá střídaní a obranná taktika nepouštěla Tiraspol do tlaku ani šancí, i když posledních patnáct minut měli míč na kopačkách prakticky jen oni. Individuálně vybavení soupeřovi hráči naráželi na dobře bránící blok.

 

Cenné vítězství 2:1 na soupeřově hřišti po dobrém výkonu ale neznamenalo nic definitivního ohledně postupu. Bylo třeba tento dobrý výsledek potvrdil o v odvetě.

J. Staněk - L. Pernica, L. Hejda, M. Havel - J. Sýkora, P. Bucha (90. K. Qose), L. Kalvach, J. Mosquera (75. L. Holík) - J. Kliment (75. M. Trusa), T. Chorý (67. R. Dedič), J. Kopic