Domů >> Evropské Poháry >> FC Viktoria Plzeň 2:1 Dinamo Záhřeb

FC Viktoria Plzeň 2:1 Dinamo Záhřeb

Čtvrtek 14. února 2019 | Plzeň | Evropská Liga - vyřazovací fáze | 32 týmů, 1. zápas
FC Viktoria Plzeň
2 : 1
Dinamo Záhřeb
Po zimní pauze a po ligové remíze 1:1 v Boleslavi se v Plzni ukázal chorvatský tým Dinamo Zábřeh, který se nám nakonec díky dvěma přesným zázashům obránce Pernici podařilo zdolat 2:1. Zápas to rozhodně nebyl jednoduchý, chorvatský soupeř by nebezpečný a těžil z našich častých chyb.

S poměrně neokoukanou sestavou vyrukavala Plzeň do prvního jarního zápasu Evropské ligy. A jestli někdo čekal náš úvodní tlak a šance, tak na hřišti viděl pravý opak. Prvních deset minut jsme snad nepřelezli pořádně půlku, a Kozáčikovo rozehrávky či nedůslednosti a chyby hráčů v poli opotily nejednoho fanouška. I přesto, že se v dalších minutách hra více vyrovnala, se těsně před poločasem dočkali hosté branky. Začalo to jak jinak dvojnásobnou nedůsledností Hubníka - Petkovič převzal míč a přes Hubníka ho postrčil na Olma, který Kozáčik lehkým obloučkem překonal.

Do druhé půli musel Vrba udělat nějakou změnu, a tak místo Čermáka přišel Procházka. Hlavně se ale celý tým začal víc snažit. Další nebezpečný průnik tentokrát Hubník zastavil už u půlící čáry, odražený míč se převzal Pernica, poslal ho na levou stranu na Beauguela, za pár vtečin už ho po perfektním centru uklízel z hranice malého vápna. A v 83. minutě dokonce zápas překlopil na naší stranu, když si na zadní tyči počkal na prodloužený roh. 

Vítězství bylo nakonec naše, ale nerodilo se vůbec snadno. Celkový matný výkon potrhl Hrošovský v posledních vteřinách zápasu, když rohový kop nedokázal ani dostat přes o pár metrů stojícího protihráče. Takových nepřesností, nedůsledností a chyb přinesl tento zápas hodně. Pozituvum bylo snad zapojení nových a herně neokoukaných hráčů typu Beauguel a Kayamba.

M. Kozáčik - M. Havel, L. Pernica, R. Hubník, J. Kovařík - U. Ekpai (69. M. Petržela), T. Hořava, A. Čermák (46. R. Procházka), P. Hrošovský, J. Kayamba - J. Beauguel (81. T. Chorý)