Domů >> Evropské Poháry >> Villarreal CF 1:0 FC Viktoria Plzeň

Villarreal CF 1:0 FC Viktoria Plzeň

Čtvrtek 1. října 2015 | Villarreal, Španělsko | Evropská Liga - základní skupina | 2. zápas ve skupině
Villarreal CF
1 : 0
FC Viktoria Plzeň
Těsný výsledek, ale španělský soupeř zápas celou dobu kontroloval.

Druhý zápas přivedl Viktorku do Španělska, kde jí čekal těžký soupeř – aktuální lídr domácí ligy (před Realem i Barcelonou). A jelikož v prvním zápase Villarreal prohrál ve Vídni, dalo se očekávat, že domácí nic nepodcení a poženou se za vítězstvím.

A již od začátku bylo vidět, jak jsou domácí natěšení a chtějí vstřelit co nejdříve vedoucí gól. Na takové tempo z české ligy Plzeň nebyla zvyklá, a tak hned od prvních sekund nestíhala. Na Kozáčika se valil jeden útok za druhým – bleskový, rychlý a přesný přechod to útoku předváděli domácí ve žlutém prakticky neustále. Trochu nám pomohl v této fázi i čárový rozhodčí, který signalizoval všechny hraniční situace.

I tak se v 17. minutě do velké šance dostal Baptistãa, naštěstí ho v gólové šanci vychytal Kozáčik. Ten pak měl obrovské štěstí ve 20. minutě, když Soldado hlavou těsně minul už okrytou branku. Hlavně Soldado měl v první půlhodině několik další šancí, ale přesto všechno Plzeň stále držela nulu.

Po 30. minutě domácí trochu uvadli, a Plzeň se začala zvedat. Několik dobrých centrů do vápna poslal Kovařík, ale nic se z toho neurodilo, stejně jako po několika rozích. O půli se tak šlo za bezbrankového stavu, což byl rozhodně - po tom drtivém úvodu – pro nás úspěch.

Ďuriš se opět rval na hrotuRadost BaptistãaProcházka na cestě do kabin po vyloučení

Úvodní minuty druhé půle patřily opět domácím, ale Plzeň se rychle srovnala. Jenže pak přišla 54. minuta, kdy z vlastní půle vyvezl míč Baptistãa, prohnal se kolem Procházky a Baránka až před Kozáčika, kterému přesnou střelou k tyči nedal šanci.

Po vstřelené brance se obraz hry trochu změnil – domácí se už neměli kam hnát, a tak zkušeně drželi míč, a pro Plzeň pak bylo téměř nemožné míč vybojovat, udržet a ještě se s ním dostat k nějakému ohrožení brány.

Navrch Villarreal stále hrozil z rychlých útoků, na kterých se nakonec v 80. minutě vyfauloval Procházka, který musel po druhé žluté předčasně do sprch. Plzeňská šance na bodový zisk tak padla na nulu, to spíš vysel stále ve vzduchu případný druhý gól.

Nakonec se ale domácím nepovedlo dotáhnout žádnou akci až do konce, i tak si ale nechali – podle očekávání - tři body doma. Prohra s adeptem na první místo skupiny až tak nebolí, to spíše vyloučení Procházky a jeho absence v příštím zápase ve Vídni proti Rapidu.

M. Kozáčik - F. Rajtoral , J. Baránek , V. Procházka , D. Limberský - M. Petržela (75. A. Mahmutovič ), P. Hrošovský , J. Kopic (81. L. Hejda ), T. Hořava , J. Kovařík (88. E. Vůch ) - M. Ďuriš