Domů >> Evropské Poháry >> SK Rapid Vídeň 3:2 FC Viktoria Plzeň

SK Rapid Vídeň 3:2 FC Viktoria Plzeň

Čtvrtek 22. října 2015 | Vídeň, Rakousko | Evropská Liga - základní skupina | 3. zápas ve skupině
SK Rapid Wien
3 : 2
FC Viktoria Plzeň
Po prohře se vidina postupu vzdaluje

Ve třetím zápase Plzeň zavítala do Vídně, kde jí hostil zatím vedoucí tým tabulky Rapid Vídeň. Vzhledem k tomu, že teoretickým favoritem skupiny je Viallareal, se jednal o souboj týmů bojujících o druhé postupové místo. Plzeň přijela s nesehranou stoperskou dvojicí Baránek – Hejda, tak se čekalo, jak bude celá obrana fungovat.

Začátek nám vyšel na jedničku, střelec posledních týdnů Ďuriš se dokázal prosadit již ve 12. minutě, kdy pěkně sklepnul centr Kovaříka z levé strany.  Na to samozřejmě reagovali domácí zvýšenou aktivitou. V 18. minutě Kozáčik dobře zneškodnil nebezpečnou střelu, v 30. minutě ho zachránil Hejda, ale v 34. minutě mu snadný míč odskočil do zámezí, a z následného rohu kapituloval. Po nakrátko rozehraném rohu se z hranice vápna dostal ke střele Hofmann, který dokázal propálit všechny hráče před sebou.

Konec poločasu přinesl zase šance Plzně, ale Ďuriš ani Hejda na domácího gólmana nevyzráli.

Radost Ďuriše z vedoucího góluA je vyrovnánoAni Holenda nezařídil vyrovnání

Z první šance druhé půle se domácí dostali do vedení. Na hranici ofsajdu stojícímu Schabovi stačilo nastavit hruď, aby do brány sklepl nepovedenou střelu (možná zamýšlenou přihrávku). Krejčí na vývoj zápasu reagoval střídáním, a tak se na hřišti objevili Petržela i Kolář.

Bohužel přišla další rána, nebezpečný centr do vápna nakonec doskákal až k tyči, jelikož Kozáčik si do poslední chvíle musel hlídat případnou teč útočícího hráče. Bez nějakého většího tlaku či šancí se tak domácí dvacet minut před koncem dostali do pohodového dvougólového vedení.

Navíc mohly přijít další branky, ale Plzeň to ustála. V 76. minutě zápas zdramatizoval Hrošovský, který umístěnou střelou z hranice vápna snížil na rozdíl jedné branky.

Nicméně na nějaký závěrečný tlak, popř. dokonce vyrovnávací gól, se už Plzeň nezmohla, a tak po třech zápasech zůstala s 3 body třetí za Rapidem (9 bodů) a Villarealem (6 bodů). Situaci ve skupině si tak pěkně zkomplikovala.

M. Kozáčik - F. Rajtoral , J. Baránek , L. Hejda , D. Limberský - J. Kopic (58. M. Petržela ), O. Vaněk (80. J. Holenda ), T. Hořava (58. D. Kolář ), P. Hrošovský , J. Kovařík - M. Ďuriš