Domů >> Evropské Poháry >> FC Viktoria Plzeň 2:0 FC Dinamo Minsk

FC Viktoria Plzeň 2:0 FC Dinamo Minsk

Čtvrtek 17. září 2015 | Plzeň | Evropská Liga - základní skupina | 1. zápas ve skupině
FC Viktoria Plzeň
2 : 0
FC Dinamo Minsk
Plzeň Dinamo porazila, ale vítězství se nerodilo lehce.

V prvním kole Evropské ligy do Plzně zavítal pravděpodobně nejslabší soupeř. Přesto, nebo právě proto, se bylo třeba plně soustředit na svůj výkon a nepřipustit žádné komplikace.

Jenže všechno mohlo být již od začátku špatně, jelikož už ve 3. minutě utekl za obranu Korytku, naštěstí při zpracování poslal kolenem „malou domů“ Kozáčikovi. Tato šance byla ale snad jedinou vážnější za celý zápas. Dinoma totiž přijelo hlavně bránit, a tak spíše zahušťovalo prostor před vlastním vápnem. A tak se Plzeň snažila útočit po křídlech, kde operoval Kopic resp. Kovařík. Ten poslal ve 32. minutě do vápna zajímavý centr, ale Baranék hlavou těsně minul.

Ve 36. minutě ale už bylo veseleji, to když po dobře sehraném rohu prodloužil Procházka před bránu, kde Hořava uklidil míč hlavou do brány. Dinamo lehce zvýšilo aktivitu, poločas pak ale zakončil na druhé straně nepřesnou pumelicí Rajtoral.

Radost střelce ...... a fanoušků.Petržela hrál jak pokropený živou vodou.

V 50. minutě zahrával Minks standardku z prostoru před vápnem, střela mimo ale nebyla nebezpečná.  To na druhé straně se připomněl Ďuriš, který v dobré pozici pálil jen do gólmana.

V 75. minutě, po pouhých dvou minutách na hřišti, se po parádní individuální akci dostal do vápna Petržela, a prudkou střelou o tyč nedal gólmanu šanci. Nebylo to letos poprvé, co takto dobře Petržela naskočil do zápasu.

Díky druhé brance se mohl zbytek zápasu dohrávat v poklidu. Dinamo nemělo síly na nějaký zvrat, a tak nám stačilo zbytek pozorně ubránit.

V poměrně poklidném zápase si tak Plzeň připsala 3 body do tabulky a mohla se těšit na další zápas – tentokrát venku proti Villarrealu.

M. Kozáčik - F. Rajtoral , J. Baránek , V. Procházka , D. Limberský - J. Kopic , O. Vaněk , T. Hořava (90. T. Kučera ), P. Hrošovský , J. Kovařík (73. M. Petržela ) - M. Ďuriš (83. J. Holenda )