Domů >> Evropské Poháry >> FC Viktoria Plzeň 1:2 SK Rapid Vídeň

FC Viktoria Plzeň 1:2 SK Rapid Vídeň

Čtvrtek 5. listopadu 2015 | Plzeň | Evropská Liga - základní skupina | 4. zápas ve skupině
FC Viktoria Plzeň
1 : 2
SK Rapid Wien
Odveta za Vídeň nevyšla, už jen teoretická šance na postup

Před čtvrtý zápasem měla Plzeň na svém kontě pouhé 3 body, byl tedy nejvyšší čas něco uhrát, pokud pomýšlíme na postup. Čekal jí ale rozjetý soupeř, který měl za sebou tři výhry a postup tak prakticky v kapse.

Po krátkém úvodním oťukávání přišel již v 11. první gól, bohužel do naší sítě. Ve středu hřiště dostali bohužel hosté čas a prostor na vymyšlení uličky na Schobesbergera, kterého Rajtoral marně stíhal, a tak mohl Kozáčika pohodlně prostřelit.

Plzeň se nadále snažila, ale neplodný tlak nepřinášel žádnou opravdovou šanci. Naopak v 23. minutě šel opět Schobesberger sám na Kozáčika, ale nakonec lehkým lobem přes Kozáčika poslal míč těsně vedle levé tyče. Takováto hra hostům stačila, jim teď stačilo dobře bránit a občas zazlobit nějakým tím rychlým protiútokem.

Před poločasovou přestávkou se nám alespoň povedlo dotáhnout nějaké akce ke střelám, ale rána Hořavi z malého vápna šla těsně vedle levé tyče (gólman by byl bez šance), a slibná Kovaříkova šance skončil nepřesnou ranou.

Bez nějakých velkým změn v dění na hřišti probíhal i druhý poločas. Snad jen standardky na obou stranách přinesly alespoň nějaké střely na bránu.

Zajímavé věci se začaly dít až v 70. minutě, když na hřiště přišel Holenda. Jeho první dotek byla hlavička do tyče, druhým dotekem byla gólová střela, když mu na malém vápně nabil Kovařík. Hned to bylo samozřejmě veselejší. A to ještě v současně hraném zápase Villarreal překvapivě prohrával s Minskem.

Jenže v 77. minutě už bylo zase vše špatně – Schobesberger šel opět sám na Kozáčika, a i když “zakopl“ o čáru velkého vápna, svým pádem vyvedl každého z míry – včetně Kozáčika – a míč se pak trapně dokutálel až do brány. Přesto ještě mohl v 84. minutě vykřesat šanci na 3 body Ďuriš, ale jeho střelu po rohovém kopu reflexivně vyškrábl gólman hostů.

Poslední minuty už byly opravdu vabank. Bohužel z naší strany šance nepřicházely, zato chybějících hráčů v obraně dokázali hosté Rapidu využít k obrovským šancím. I když nakonec z těchto šancí vytěžili jen nastřelenou tyč, vadit jim to nemuselo, jelikož po závěrečném hvizdu byly tři body na jejich straně.

M. Kozáčik - F. Rajtoral (81. A. Mahmutovič ), L. Hejda , V. Procházka , D. Limberský - M. Petržela (63. J. Kopic ), T. Hořava , D. Kolář (70. J. Holenda ), P. Hrošovský , J. Kovařík - M. Ďuriš