Domů >> Evropské Poháry >> FC Dinamo Minsk 1:0 FC Viktoria Plzeň

FC Dinamo Minsk 1:0 FC Viktoria Plzeň

Čtvrtek 26. listopadu 2015 | Borisov, Bělorusko | Evropská Liga - základní skupina | 5. zápas ve skupině
FC Dinamo Minsk
1 : 0
FC Viktoria Plzeň
Konec nadějí, letos Plzeň končí v základní skupině

Plzeň přijela do Běloruska bojovat o šanci zahrát si ještě poslední zápas s Villarealem o postup. K tomu ale potřebovala porazit domácí tým, a zároveň doufat ve výhru Vídně v druhém zápase. Trenér Krejčí se rozhodl otestovat i hráče širšího kádru, a tak od začátku nastoupil Bolek, Matějů s Baránkem, či Kučera a Mahmutovič.

Zřejmě i díky trochu nezvyklé sestavě, a samozřejmě pečlivé obraně domácích, jsme se dostávali do tempa velmi pomalu. První vzrušení tak přinesla až 23. minuta, kdy pro těsný ofsajd nemohl být uznán gól Mahmutovičovi.

O chvilku později vyplul na druhé straně Bećiraj sám před Bolkem, ale ten mu střelecký úhel zmenšil a tak ho vychytal.

Jinak se poločas odehrával v poklidném tempu bez šancí, a tak se šlo do kabin za bezbrankového stavu.

Druhý poločas začal podobně opatrně, ale již 53. minuta přinesla tutovku. Kovařík dobře vypíchl rozehrávku, Mahmutovič “zavezl“ míč až do vápna, v pádu přiťukl na Kovaříka – a ten z hranice malého vápna poslal míč mimo prázdnou bránu. Zkrátka to bylo na vrácení platu.

Jinak se poločas odehrával ve znamení nepřesností, ofsajdů, střídání … Až závěrečné minuty přinesly trochu vzruchu. V 89. minutě si střídající a odcházející Veretilo svlékl dres ještě před opuštěním hrací plochy, za což uviděl žlutou kartu – druhou. Takže posledních pár minut jsme hráli přesilovku. Jenže dvě minuty na to hasil Baránek falem ve vápně. Penaltu Bolek Adamovićovi vyrazil, ale na jeho následnou dorážku už neměl nárok.

Malou náplastí bylo, že i případná výhra by nám nepomohla, jelikož Villareal zvítězil. Právě s ním nás čekal poslední zápas, alespoň o čest, body a nějaké ty peníze.

P. Bolek - A. Matějů , J. Baránek , V. Procházka , D. Limberský - J. Kopic (73. F. Rajtoral ), P. Hrošovský , D. Kolář , T. Kučera , J. Kovařík (83. J. Holenda ) - A. Mahmutovič (64. M. Ďuriš )