Domů >> Evropské Poháry >> 2013-2014 >> NK Maribor 0:1 FC Viktoria Plzeň

NK Maribor 0:1 FC Viktoria Plzeň

Středa 28. srpna 2013 | Maribor - Slovinsko | Liga Mistrů - kvalifikace | play-off, odveta
NK Maribor
0 : 1
FC Viktoria Plzeň
Mise splněna – Liga Mistrů míří do Plzně.

Poslední krůček k vytoužené Lize Mistrů čekal na Plzeňáky, kteří si jeli do Slovinska pro postup. Vítězství 3:1 v prvním zápase jim zajistilo slibný náskok, který bylo třeba potvrdit i v odvetě.

Odhodlání soupeře porvat se o výsledek a postup ale dostalo velkou ránu již z kraje zápasu. Už ve 3. minutě našel Horvát na hranici vápna Rajtorala, který míč sklepnul a z první ho Tecl propasoval přes obránce i brankáře přesně k tyči a Plzeň tak vedla. Lepší vstup do zápasu jsme si nemohli přát – domácí v tuto chvíli potřebovali vstřelit tři branky, aby se alespoň prodlužovalo.

Domácí samozřejmě ještě zvýšili svojí aktivitu, ale k vyloženým šancím se nedostávali. Jejich naději na vstřelení branku trochu zvedlo brzké střídání v plzeňské obraně – za zraněného Řezníka naskočil Petržela, do obrany se stáhl Rajtoral.

Přes převahu v držení míče se domácí k ničemu nedostávali, a Plzeň si samozřejmě svůj náskok a postup pečlivě hlídala. Ve 40. minutě mohlo udeřit podruhé, Daridův gól však padl z těsného ofsajdu. Do kabin se tak šlo za stavu 0:1.

Druhý poločas mohl opět začít gólovou radostí, ve 48. minutě Rajtoral pronikl do vápna, ale jeho přihrávka na volného Daridu neprošla a odražený míč poslal Tecl z blízka jen do brankáře.

V dalším průběhu byla patrná snaha domácích o korigování výsledku, ale do velkých šancí se nedostávali. Každá ubráněná minuta znamenala o krok blíž Ligu Mistrů pro Plzeň, což si uvědomovali všichni hráči na hřišti.

Závěrečný hvizd pak odstartoval velkou radost plzeňských hráčů i fanoušků – Plzeň bude hrát opět nejprestižnější klubovou soutěž a oproti předchozí účasti tentokráte na domácím stadionu. Kdopak tak asi zavítá?

Ještě zbývá dodat, že pro Plzeň to bylo dvanácté utkání v bojích o Ligu Mistrů a opět vítězné! 

M. Kozáčik - R. Řezník (28. M. Petržela ), M. Čišovský , V. Procházka , D. Limberský - F. Rajtoral , P. Horváth , T. Hořava , V. Darida , J. Kovařík (85. D. Kolář ) - S. Tecl (75. M. Ďuriš )