Domů >> Evropské Poháry >> 2013-2014 >> FC Viktoria Plzeň 6:2 JK Nõmme Kalju

FC Viktoria Plzeň 6:2 JK Nõmme Kalju

Středa 7. srpna 2013 | Plzeň | Liga Mistrů - kvalifikace | druhé předkolo, odveta
FC Viktoria Plzeň
6 : 2
JK Nõmme Kalju
Gólová přestřelka jistila postup.

Po výhře v úvodním zápase, a hlavně po jasné herní převaze, se čekalo lehké stvrzení postupu i v domácí odvetě. Přesto jako první jako první udeřili v 10. minutě hosté, Quintieri si pěkně zpracoval přes Čičovského centr z levé strany a nedal Kozáčikovi šanci.

Plzeň to ale neznervóznilo, stále hrála svůj fotbal a čekala na šanci. Ve 20. minutě po penaltovém faulu na Koláře proměnil penaltu Horvát a bylo srovnáno. Z dalších šancí se urodilo až těsně před přestávkou, ve 44. minutě se krásně trefil levačkou Horvát přímo do růžku.

Po přestávce se rozjel pořádný brankostroj. V 55. minutě Tecl z malého vápna hlavou zvýšil na 3:1 a v 62. minutě dovršil Horvát hattrick technickou střelou přesně k tyči.

O osudu zápasu i postupujícím bylo rozhodnuto, a tak se dál hrál uvolněný fotbal. Toho využil v 69. minutě opět Quintieri, kterého domácí obrana neuhlídala po standartní situaci, a tak měl dorážku z blízka snadnou.

Jenže tři minuty na to, v 70. minutě, už střídající Hořava vstřelil další gól domácích – po Daridovo centru měl čas i prostor na přesnou hlavičku. V dalších šancích plzeňské zastavilo břevno (opět Hořava) či brankář hostí 9Ďurišova hlavička). Přesto hosté ještě jednou kapitulovali v 83. minutě - střídající Wágner dotlačil míč po Rajtoralově zpětné přihrávce a Ďurišově nepovedené střele.

V nastaveném čase ještě chtěli domácí hráči potěšit domácí publiku sedmou brankou, nádhernou střelu Limberského zastavila ale tyč, a Wágner poté odražený poslat jen do břevna.

To ale nezkazilo báječnou náladu na slavícím stadionu, před kterým následně předvedl kotoul i trenér Vrba. Minimálně Evropská liga byla zajištěná, a před Plzní dvojzápas o vytouženou Ligu Mistrů.

M. Kozáčik - R. Řezník , M. Čišovský , V. Procházka , D. Limberský - M. Petržela , P. Horváth (70. T. Hořava ), D. Kolář (46. F. Rajtoral ), V. Darida , M. Ďuriš - S. Tecl (59. T. Wágner )