Domů >> Evropské Poháry >> 2013-2014 >> FC Viktoria Plzeň 4:3 FK Željezničar

FC Viktoria Plzeň 4:3 FK Željezničar

Úterý 16. července 2013 | Plzeň | Liga Mistrů - kvalifikace | třetí předkolo, odveta
FC Viktoria Plzeň
4 : 3
FK Željezničar
Utrápené vítězství o jediný gól zvýšilo šance soupeře na postup.

První soutěžní zápas nové sezóny odehrála Viktorky na domácím stadionu s neznámým soupeřem z Bosny a Hercegoviny. Ve stejné fázi před dvěma lety smetla Plzeň Pjunik Jerevan s celkovým skórem 9:1, a i dnes byla velkým favoritem. Před začátkem zápasu byl kurz na výhru soupeře 15.

Podle předpokladů vypadal i celý první poločas. Plzeň útočila, soupeř se bránil. A bránil se dobře, a co prošlo, to pochytal gólman Hadžić. Plzeňští nastoupili na hrotu s Teclem, místo zraněného Bakoše, další změnou oproti jaru byl navrátilec Petržela na levém křídle místo Kolaříka. Právě Tecl měl během první půle hned dvě tutovky. V 21. minutě jeho gólovou hlavičku z malého vápna vytáhnul gólman na roh, stejně dopadl Tecl i před půlí (41. minuta), kdy zblízka opět trefil jen brankáře. I proto se šlo do kabin za stavu 0:0, i když převaha byla jasně na naší straně.

Druhá půle nezačala očekávaným náporem, naopak dopředu se dostával soupeř. Jak lze vstřelit jednoduše gól předvedl v 52. minutě Tomič. Žádná kombinace až do branky, o kterou se snažila Plzeň, ale uvolnění před hranicí vápna a prudká, mířená střela k tyči. Kozáčik neměl nárok.

Na tento vývoj už Vrba musel reagovat, podle očekávání šel za Tecla Wágner, kterému se v posledních dnech dařilo, a také Kovařík místo Petržely. Plzeň zmáčkla soupeře a odměnou jí byl vyrovnávací gól v 63. minutě. Po rohu pálil nepřesně Darida, ale byla z toho krásná přihrávka na Čičovského, který jen u tyčky správně nasměroval míč do brány. O tři minuty později navíc Procházkův centr směroval do brány Darida, a Kolář pak už jen z blízka dorážel vyražený míč.

Když v 76. minutě zvyšoval Kolář, po přiťuknutí Wágnera na hranici velkého vápna, už na 3:1, zdálo se být vše na očekávané cestě k solidnímu výsledku. Jenže už v 78. minutě po rozehrané standardce se nepodařilo ubránit hned několik hráčů soupeře, a tak se Selimovič zblízka nemýlil.

O dvě branky to bylo opět v 81. minutě, kdy dalším závaru uklidil míč k tyči Rajtoral. Jenže ani to nebylo poslední gólové slovo, to si vzal v 85. minutě Bučan, který opět nedůsledně bráněný měl spoustu času přesně zamířit k tyči.

Željezničar přijel do Plzně s odhodláním bojovat o přijatelný výsledek do odvety, a to se mu určitě i přes prohru podařilo. S neuvěřitelnou produktivitou a s trochou štěstí při bránění prohrál jen o jediný gól. Hráči Plzně ani vyprodaný stadion nevěděli, jestli se vůbec mají radovat. A trenér Vrba měl do odvety o čem přemýšlet, hlavně o nedůslednosti našich bránících hráčů.

M. Kozáčik - R. Řezník , M. Čišovský , V. Procházka , D. Limberský - F. Rajtoral , P. Horváth , D. Kolář (83. M. Ďuriš ), V. Darida , M. Petržela (55. J. Kovařík ) - S. Tecl (55. T. Wágner )