Domů >> Evropské Poháry >> 2013-2014 >> FC Viktoria Plzeň 3:1 NK Maribor

FC Viktoria Plzeň 3:1 NK Maribor

Úterý 20. srpna 2013 | Plzeň | Liga Mistrů - kvalifikace | play-off, 1. zápas
FC Viktoria Plzeň
3 : 1
NK Maribor
Radost z nadějného výsledku do odvety kazí obdržený gól.

V úterý 20. srpna 2013 se celá Plzeň dočkala na domácím stadiónu utkání Ligy Mistrů! Sice zatím jen play-off, ale všichni samozřejmě věřili, že to nebude všechno a na podzim se zde odehrají i zápasy základní skupiny. To ale znamenalo samozřejmě nejdříve postoupit přes Slovinský tým Maribor.

Plzeň začala očekávaným tlakem, který nepřerušila ani nebezpečná střela Cvijanoviče již z 2. minuty, naštěstí přímo na Kozáčika. Naopak si Plzeň vytvořila tlak, zahrávala několik rohů rychle po sobě a v 8. minutě skórovala – po Horvátově přetaženém rohu a následné nepřesné Daridově střele proskákal míč pokutovým územím a k Čičovskému u zadní tyče, který ač podklouznul dokázal uklidit míč do branky.

V dalších minutách ještě Plzeň zahrozila dvakrát: v 18. minutě hlavičkoval Darida v dobré pozici nad bránu, a v 23. minutě opět Darida nadělal gólmanovi problémy skákavou střelou. Poté ale začali hrát více hosté z Mariboru (možná to byla taktika, možná únava z víkendového zápasu se Spartou). Ukázali svojí sílu v přesné a rychlé kombinaci, navíc získávali i většinu odražených míčů. Plzeň se v těchto fázích k míči moc nedostávala, ale zase na druhou stranu soupeře nepouštěla do žádných šancí. Těsně před přestávkou se k nebezpečné střele z malého vápna dostal Petržela, ale jeho rána mířila nad bránu.

Druhý poločas začala Plzeň opět náporem, z dobré pozice střílel Darida, ale brankář vytáhl jeho střelu nad bránu. Pak ale začali hrát opět hosté a vypadalo to na pokračování náporu z prvního poločasu. Jenže naštěstí v 58. minutě přišel Kovaříkům centr z levé strany, do kterého stačilo Daridovi nastavit špičku kopačky.

Euforii z nadějného vedení ale schladil v 66. minutě Mejač. Centr z pravé strany odhlavičkoval Procházka jenom před vápno k Mejačovi. Ten proti přesile nic nevymýšlel, rychle zpracoval a rychle vystřelil, jeho krásná technická střela zapadla přesně k tyči – Kozáčik ani naskákal. Obdržená branka byla samozřejmě komplikace, o kterou jsme nestáli. A výhra 2:1 pro odvetu nebyla nic moc. Proto se Plzeňáci ke konci zápasu snažili o vstřelení další branky. Čičovského hlavička ale mířila přesně na brankáře, Darida v nadějné pozici přestřelil stejně jako Petržela v poločase prvním.

Když už to vypadalo, že se nic dalšího nestane, tak přišel centr Rajtorala, do kterého Ďuriš jen trknul a nasměroval tak míč nechytatelně přesně k tyči. Důležitá branka, která mohla přinést postup.

Do odvety to bylo dobře rozehráno, ale soupeř ukázal, jak dokáže být nepříjemný a nebezpečný.

M. Kozáčik - R. Řezník , M. Čišovský , V. Procházka , D. Limberský - M. Petržela (77. F. Rajtoral ), T. Hořava , V. Darida (87. S. Tecl ), P. Horváth , J. Kovařík - T. Wágner (62. M. Ďuriš )