Domů >> Evropské Poháry >> 2013-2014 >> FC Viktoria Plzeň 0:1 Bayern Mnichov

FC Viktoria Plzeň 0:1 Bayern Mnichov

Úterý 5. listopadu 2013 | Plzeň | Liga Mistrů - základní skupina | 4. zápas ve skupině
FC Viktoria Plzeň
0 : 1
Bayern Mnichov
Překvapivě vyrovnaný zápas nakonec vyhrál favorit.

Po dvou týdnech se opět setkali dva velmi rozdílní soupeři. V prvním zápase naprosto jasně dominovali domácí, Plzeň mohla být nakonec i ráda, že si odvezla jen 5 branek. V odvetě se čekal trochu odvážnější výkon, ale favoritem byl pořád jen jeden tým, i když Bayern přicestoval do Plzně bez své hvězdy Robbena.

Plzeň začala nebojácně a moc nechybělo, aby Teclův průnik hned ve 2. minutě skončil penaltou. To by byla ale zápletka. Stejně se ale v první čtvrthodině prezentovala Plzeň aktivní hrou, kterou v prvním zápase vůbec nepředvedla. Mnohem pečlivěji také fungovala obrana, kde si hráči dobře vypomáhali. Přesto mohl Bayern skórovat, každá akce či střela byla velmi nebezpečná.

V 15. minutě po rychlém ťukesu Schweinsteiger trefili tyčku, a to odstartovalo větší aktivitu německého týmu. Plzeň už se hlavně bránila, ale a to se jí oproti prvnímu zápasu dařilo bez větších problému. Z rychlé akce v 36. minutě naopak zahrozil Kolář, jeho hlavička po Horvátově centru šla ale nad.

Nerozhodný výsledek se ale povedlo udržet do poločasové pauzy, což byla velká odměna za předvedený výkon.

Tecl bojoval jak lev.Tak tahle hlavička Mandžukiće vše rozhodla.Jeden z mnoha obětových zákroků.

Druhý poločas pochopitelně zahájil Bayern tlakem, chtěl rozhodnout zápas co nejdříve. Obětavá obrana a bezchybný Kozáčik se snažili nulu udržet co nejdéle. Když už Kozáčika překonal Kroose, tak míč vykopnul Čičovský. Kozáčik se nejvíc vyznamenal v 56. minutě, kdy na něj z levé strany sám mířil hvězdný Ribéry, ale Kozáčik rukou míč vyrazil.

Bohužel v 65. minutě si střídající Mandžukić naběhl za obranu, a přesnou hlavičkou poslal hosty do vedení. Kozáčik si na míč šáhl, ale tohle nemohl zachránit. Plzeň byla překvapivě málo otřesená, ale hráči asi brali jako úspěch, že hrají vcelku vyrovnané utkání s takovým soupeřem a první gól dostali až v 65. minutě. Navrch nepouštěli moc Bayern do dalších šancí na druhý pojišťovací gól, a naopak do zakončení se dostal Tecl, a Petržela do vápna posílal také nebezpečný centr.

Na druhé straně v 80. minutě opět začaroval Kozáčik, tentokráte se na něj středem hřiště hnal úplně sám Götze, ale Kozáčik ho nakonec dokázal vytlačit ze střeleckého úhlu, a zbytek pokryla obrana.

Deset minut do konce – Plzeň prohrává stále jen o gól. Místo nevýrazného Hubníka už je na hřišti Řezník, Ďuriše nahradil Pospíšil a na hrotu vystřídal na poslední minuty Tecla Bakoš. Do posledních vteřin se Plzeňáci pokouší o zázrak, ale rozhodčí nakonec naposledy zapíská a je konec.

Po vynikajícím výkonu prohrála Plzeň o jediný gól. Celý tým si zasloužil potlesk diváku – od vynikajícího Kozáčika v bráně až po srdnatě se bijícího Tecla na hrotu si dnes všichni odehráli své maximum a napravili mizerný dojem z prvního zápasu. Škoda, že naše týmy nepotkávají takové soupeře častěji, aby se trochu otrkali.

Díky výhře City na CSKA ale Plzeň stále zůstala ve hře o třetí místo. A právě do Manchesteru se Plzeň vypravila k příštímu zápasu, opět s nepatrnou nadějí na bodový zisk. 

M. Kozáčik - F. Rajtoral , V. Procházka , M. Čišovský , R. Hubník (71. R. Řezník ) - M. Petržela , T. Hořava , D. Kolář , P. Horváth , M. Ďuriš (84. M. Pospíšil ) - S. Tecl (87. M. Bakoš )