Domů >> Evropské Poháry >> 2013-2014 >> CSKA Moskva 3:2 FC Viktoria Plzeň

CSKA Moskva 3:2 FC Viktoria Plzeň

Středa 2. října 2013 | Petrohrad - Rusko | Liga Mistrů - základní skupina | 2. zápas ve skupině
CSKA Moskva
3 : 2
FC Viktoria Plzeň
Kozáčikův kiks zmařil naděje na bodový zisk.

Po úvodních prohrách obou týmů šlo v druhém zápase skupiny o to, kdo si připíše první body. CSKA nemohlo hrát doma kvůli špatnému trávníku a celkově se jim letos moc nedaří. Plzeň v posledních týdnech také nepředváděla oslnivé výkony, navíc se ke zraněnému Čičovskému přidal i Limberský, a tak od prvních minut nastoupila posila Hubník.

Úvod zápasu byl ideální. Už ve 4. minutě Rajtoral trefil odkrytou branku a Plzeň tak vedla. Akci předcházela možná ukvapená střela Petržely, ale ta se od obránce odrazil k volnému Rajtoralovi, který z úhlu trefil odkrytou branku.

Navíc potom po chybě gólmana propadl centr až na hlavu Koláře, jeho hlavička ale skončila těsně vedle prázdné brány. O několik minut později při rychlém útoku Petržela posílal míč na volného Bakoše, ten se ale dostal moc blízko k brankáři, který nepropasíroval míč do brány.

O to víc mrzelo, když v 19. minutě Hubník podcenil soubor s Musou, jehož přihrávku zužitkoval Tošič k vyrovnání. Jeho střelu ještě navíc tečoval do protipohybu Kozáčika Procházka. CSKA začalo být lepším týmem, což bohužel potvrdil v 29. minutě Honda. Ten se z podobně rychlého protiútoku, jaký předvedla Plzeň, dokázal krásně technicky trefit přesně k tyči. Takovou střelu v lize nevídáme.

Plzeň se snažila dostat do hry, ale musela si dávat pečlivý pozor vzadu. Stejně se domácí Zuber dostal ke gólové střele, jeho schovanou technickou střelu naštěstí Kozáčik vyrazil na roh. I dalším průběhu poločasu bylo nebezpečněji před hostující brankou, přesto se mohlo jít do šaten za nerozhodného stavu. Těsně před koncem půle se k nebezpečné střele dostal opět Rajtoral, tentokrát ho ale gólma vychytal.

Po pár minutách druhé půle mohlo být ještě hůře, ve vápně neobsazený Musa trefil jen tyč. Odpovědí byl šance Petržely s Kovářem, jeho střelu vykopl ale obránce. Oba dva si spolupráci zopakovali o pár minu později, ale Petržela bránu netrefil. CSKA ale dobře bránilo, dopředu bylo také stále nebezpečné, a Plzeňáci se do šancí moc nedostávali.

A navíc vzadu chybovali. Řezník s Procházkou přišli o míč, Řezník ho sice získal zpět, ale jeho přihrávka prošla chybujícímu Kozáčikovi rovnou do branky. Hodně pitomý gól, který se jentak nevidí a v Lize mistrů vůbec.

Do konce zbývalo jen cca 15 minut, na hřišti byly už střídající Tecl, Ďuriš i Pospíšil, a Plzeň se snažila aspoň ještě zkorigovat výsledek. To se nakonec podařilo v nastaveném čase, kdy brankář vyboxoval míč jen do Tecla, a Bakoš ho pak hlavou poslal do sítě.

Místo vyrovnání mohla Plzeň ale ještě i inkasovat, přečíslení 4 na 1 naštěstí v posledním možném okamžiku vyřešil skluzem Duriš. Z následného roku ještě přišla nebezpečná střela k tyči, ale tu už Kozáčik nepustil.

V průměrném souboji se tak nakonec radovali domácí, i když úvod zápasu tomu vůbec nenasvědčoval. Plzeň zůstala bez bodu a před sebou měla dva zápasy s Bayernem.

M. Kozáčik - F. Rajtoral , R. Hubník , V. Procházka , R. Řezník (84. M. Pospíšil ) - M. Petržela , D. Kolář , P. Horváth , T. Hořava (77. M. Ďuriš ), J. Kovařík (70. S. Tecl ) - M. Bakoš