Domů >> Evropské Poháry >> 2012-2013 >> Ruch Chorzów 0:2 FC Viktoria Plzeň

Ruch Chorzów 0:2 FC Viktoria Plzeň

Čtvrtek 2. srpna 2012 | Chorzów - Polsko | Evropská Liga - kvalifikace | druhé předkolo, 1. zápas
Ruch Chorzów
0 : 2
FC Viktoria Plzeň
Výhra o dvě branky přiblížila postup.

V dalším boji o Evropskou ligu vyrazila Plzeň na neznámého polského soupeře. Ten ale nehrál vůbec špatně a byl rozhodně vyrovnaným soupeřem. Snažil se vycházet ze zajištěné obrany, což se mu i dařilo, jelikož se plzeňští v prvním poločase nedostali do žádné velké šance. Míč jsme sice měli častěji na svých kopačkách, ale to bylo tak vše. Chyběla finální fáze zakončená přesnou střelou.

Do druhé půle přeci jen Plzeň vstoupila ještě více aktivnější, a to už přineslo i nějaké gólové šance. Největší z nich byla střela Limberského v 66. minutě. Na jeho střelu z vápna brankář ani nereagoval, jenže míč šel těsně vedle tyče.

Přece jen se soupeř nedá takto tlačit celý poločas, a tak se i Plzeň trochu stáhla a už nebyla tak nebezpečná. Paradoxně v této chvíli se nakonec podařilo vstřelit branku, a to konkrétně v 79. minutě střídajícímu Štípkovi, který byl na hřišti asi pět minut. Ve vápně se dostal k míči Fillo, ten poslal míč napříč vápnem, kde si ho Štípek našel a jeho placírce levačkou stačilo jen udat ten správný směr.

A za dalších šest minut bylo ještě lépe. Ďuriš prošel po pravé straně, narazil si s Kolářem, a jeho nahození z úhlu nečekaně prošlo brankáři mezi nohama.

Zápas, kdy se Plzeň dlouho nemohla prosadit, nakonec rozhodlo posledních deset minut a tak byl výsledek do odvety velmi nadějný. 

P. Bolek - F. Rajtoral , F. Ševinský , V. Procházka , D. Limberský - M. Fillo , V. Darida , D. Kolář (88. M. Hanousek ), P. Horváth , J. Hora (72. D. Štípek ) - M. Ďuriš (89. L. Hejda )