Domů >> Evropské Poháry >> 2012-2013 >> Metalurgi Rustavi 1:3 FC Viktoria Plzeň

Metalurgi Rustavi 1:3 FC Viktoria Plzeň

Čtvrtek 19. července 2012 | Tbilisi - Gruzie | Evropská Liga - kvalifikace | třetí předkolo, 1. zápas
Metalurgi Rustavi
1 : 3
FC Viktoria Plzeň
Dvě branky Horváta zajistily povinné vítězství.

Plzeňští nastoupili k prvnímu zápasu sice zodpovědně, ale brali ho spíše jako další z přípravných zápasů. Po minulých zápasech v Lize mistrů s předními evropskými týmy neměl být gruzínský tým větší překážkou. Sestava Plzně se ale oproti loňské sezóně přeci jen trochu změnila (Bolek, Ševinský, Darida, Fillo, Malakjan, na hrotu Ďuriš místo vykartovaného Bakoše), takže se čekalo, jak vlastně samotný zápas bude vypadat.

Naštěstí Plzeň vstoupila do zápasu dobře a zodpovědně. Ve 14. minutě také přišel první gólový zásah, Horvát se dostal na hranici vápna ke střele, kterou bránící protihráč usměrnil do domácího protipohybu gólmana. Ten stačil míč vykopnout, až když už byl těsně za brankovou čarou.

Z další šancí byla nejnebezpečnější střela Malakjana, kterou zastavilo až břevno branky. Nicméně překvapivý úder přišel na druhé straně, ve 28. minutě bývalý hráč Plzně Tatanašvili vystihl chybnou zpětnou Horvátovu přihrávku, a sám před Bolkem se nemýlil. Naštěstí odpověď na sebe nenechala dlouho čekat, v 32. minutě Kolář hlavou strhnul vedení zpět. K Limberského centru se dostal dříve než domácí brankář.

Poločas sice skončil za stavu 2:1, ale i Metalurg ukázal několik pěkných šancí a v závěru byl i aktivnějším týmem. Zápas tak byl stále otevřený a Plzeň si musela dávat dobrý pozor.

I druhou půli začali aktivněji domácí, ale Plzeň byla přeci jen zkušenějším mužstvem, a svůj náskok si hlídala. Aktivní Malakjan mířil v 52. minutě těsně vedle, střelecký den měl ale kapitán Horvát. V 59. minutě netradičně pravačkou a z velké dálky zamířil přesně k pravé tyči, brankář se natahoval marně.

Výsledek 3:1 plzeňským bohatě vyhovoval, tak se soustředili na jeho udržení. Do závěrečných minut se už nic neudálo, takže před odvetou byl postup nadosah.

P. Bolek - F. Rajtoral , F. Ševinský , V. Procházka , D. Limberský - M. Fillo (85. D. Štípek ), V. Darida , D. Kolář (88. M. Hanousek ), P. Horváth , E. Malakjan (65. M. Zeman ) - M. Ďuriš