Domů >> Evropské Poháry >> 2012-2013 >> Hapoel Tel Aviv 1:2 FC Viktoria Plzeň

Hapoel Tel Aviv 1:2 FC Viktoria Plzeň

Čtvrtek 25. října 2012 | Tel Aviv – Izrael | Evropská Liga - základní skupina | 3. zápas ve skupině
Hapoel Tel Aviv
1 : 2
FC Viktoria Plzeň
Vítězství v Izraeli přiblížilo postup.

První zápas s Coimbrou ukázal, že to by měl být soupeř k poražení. Atletico bylo zase favoritem na vítěze skupiny, což se zatím potvrzovalo. Tento zápas měl být tedy mezi celky usilujícími o druhé postupové místo.

Plzeňáci vstoupili do zápasu dobře a nenechávali soupeři moc prostoru. To ale platilo jen do 10. minuty, kdy Řezníkovi za zády pláchl Ben Haim, a šel sám na Kozáčika. Překonaného gólmana nakonec zachránila tyč branky. Další varování přišlo v 15. minutě, Ben Haim tentokrát připravil palebnou pozici Mammovi, který naštěstí trefil špatně míč. Přesto plný domácí stadion si úvod zápasu užíval.

Tato varování nestačila a tak přišel trest. Po rohovém kopu z 19. minuty se prosadil hlavou Maman. A mohlo být ještě hůř, v 22. minutě ukázali domácí bleskový protiútok, na Kozáčika šel sám Tamuz, ale střelu mířící mezi nohy naštěstí Kozáčik přeci jen tečoval mimo bránu. Pak se už konečně plzeňští probrali, začali lépe bránit a ke konci poločasu se i osmělovat směrem dopředu.

Ve 43. minutě se dostal ke hlavičce Kolář, ale zblízka trefil jen tyčku. Tlak před koncem poločasu ale pokračoval. V nastaveném čase naštěstí Darida přiklepl na hranici vápna na Horváta, jehož táhlá střela zamířila přesně k tyči. Po mnoha šancích domácích byl poločasový stav pro Plzeň nakonec vyhovující.

Druhý poločas začala Plzeň aktivněji, rozhodně nechtěla pouštět soupeře opět tak lehce k naší brance. Navíc se v 55. minutě opět zadařilo. Po odvráceném centru do vápna se míč dostal k Řezníkovi, který ho rychle poslal zpět na malé vápno, kde si ho našel Rajtoral a nedal gólmanovi šanci. Když navíc v 63. minutě dostal domácí Chutaba druhou žlutou a musel předčasně do sprch, vypadalo to už mnohem lépe.

Přesto se mohli domácí dostat k vyrovnání, v 71. minutě Kozáčika zachránila opět tyč, tentokrát po střele Tuama z trestného kopu. Podobným způsobem odpověděl na druhé straně Rajtoral, i jeho bombu z 83. minuty zastavila pravá tyč.

Závěr zápasu se dohrával v celku otevřeně. Domácí se i v deseti snažili skórovat, což otevíralo jejich obranu k rychlým protiútokům. Žádná útočná akce ale uklidňující třetí branku nepřinesla, a tak měli domácí stále snahu hnát se za vyrovnáním. To se jim mohlo i povést – na centr za obranu si naběhl Ben Haim, ale sám před Kozáčikem naštěstí letící míč netrefil.

Čas se vlekl, čtyři nastavené minuty utíkaly pomalu. Naštěstí se oslabený soupeř vyrovnání nedočkal a tak si Plzeň odvážela tři důležité body.

M. Kozáčik - R. Řezník , M. Čišovský , F. Ševinský , D. Limberský - F. Rajtoral , V. Darida , D. Kolář (81. J. Hora ), P. Horváth , M. Ďuriš (73. M. Zeman ) - M. Bakoš (88. L. Hejda )