Domů >> Evropské Poháry >> 2012-2013 >> Fenerbahce 1:1 FC Viktoria Plzeň

Fenerbahce 1:1 FC Viktoria Plzeň

Čtvrtek 14. března 2013 | Istanbul – Turecko | Evropská Liga - vyřazovací fáze | 16 týmů, odveta
Fenerbahce
1 : 1
FC Viktoria Plzeň
Remíza nestačila, pohárová cesta končí opět v tureckém Istanbulu.

Smáznout jednogólové manko znamenalo vstřelit alespoň jeden gól. S tímto cílem se jelo do Turecka. Místo typického bouřlivého prostředí čekal na oba týmy prázdný stadion, kvůli předchozím problémům s ”fanoušky“. Jediný střelec předchozího utkání (Webo) nebyl ani na lavičce. Plzeňáci nastoupili v nejsilnější sestavě připraveni předvést svojí kvalitní hru a vyválčit postup.

První poločas nabídl rozhodně zajímavou hru oproti předchozímu utkání. Nějaké ty šance se urodily na obou stranách. V 19. minutě Horvát chyboval, z následné akce skončila nebezpečnou střelou těsně nad. Další Horvátova chyba v 43. minutě už byla osudová. Centr ze strany z první neodkopl, a tak se k prudké střele z bezprostřední blízkosti dostal Ucan a nedal Kozáčikovi šanci.

Hvězda Fenerbahce Dirk Kuijt Chyběl jediný gól

Ani po třech poločasech ještě Plzeňáci nevystřelili přímo na bránu, a teď měly 45 minut na vstřelení dvou branek, pokud chtěli pomýšlet na postup. Logicky se tak do druhého poločasu vrhla, co to šlo. Rozhodnuto mohlo být ale v 56. minutě, po nepřesné Čičovského přihrávce a následné akci nejdříve Kozáčik skvěle z blízka vychytal Kuita, následnou střelu ze tří metrů Christiano naštěstí poslal nad břevno.

Po našich pološancích z úvodu půle pak přišla naděje. V 61. minutě Bakoš otravoval život Bekorovi, po jeho odkopu se k míči dostal Darida, a klasicky z hranice vápna poslal míč přesně k tyči.

Hra hned dostala nový náboj. Zbývalo ještě 30 minut, kdy se dal postup vybojovat. Stačilo vstřelit ještě jednu branku. To se málem povedlo Limberskému v 69. minutě, jeho střela z dálky mířila do stejného místa, jako předtím Darida, ale míč nakonec zastavila tyčka.

Teď byl na hřišti jen jeden tým. Další gól měl v 82. minutě na hlavně střídající Ďuriš, ale z dobré pozice hlavičkoval jen nad branku.

Závěrečné minuty už byly klasicky vypjaté (žluté karty pro Koláře a Procházku), a rozmělněné střídáním. Přesto se urodila ještě jedna šance. Už v nastavení se do vápna vypravil i Kozáčik, a právně k němu tečoval gólman hostí centr z rohového kopu.  Bohužel jeho slabá střela neměla šanci na úspěch.

Plzeň tak opět neuspěla v Turecku, po domácí prohře tahle remíza nestačila. 

M. Kozáčik - R. Řezník , M. Čišovský , V. Procházka , D. Limberský - F. Rajtoral (88. M. Fillo ), P. Horváth (72. M. Ďuriš ), D. Kolář , V. Darida , J. Kovařík - M. Bakoš (65. S. Tecl )