Domů >> Evropské Poháry >> 2012-2013 >> FC Viktoria Plzeň 3:1 Académica Coimbra

FC Viktoria Plzeň 3:1 Académica Coimbra

Čtvrtek 20. září 2012 | Plzeň | Evropská Liga - základní skupina | 1. zápas ve skupině
FC Viktoria Plzeň
3 : 1
Académica Coimbra
Povedená druhá půle přinesla první vítězství v Evropské lize.

První zápas ve skupině přivedl do Plzně neznámý portugalský tým. Plzeň ale na vítěze portugalského poháru vlítla hned od prvních minut a k ničemu je nepouštěla. Sami jsme si sice nevypracovali vážnější gólovou šanci, ale míč byl stále na našich kopačkách a tak se zdálo, že vstřelení branky je jen otázkou času. O to větší šok přinesla 19. minuta. Rychlou akci po levé straně předvedl Cissé, ten poslal míč napříč vápnem, kde se po nedomluvě Kozáčika s Procházkou dostal k volnému Eduardovi, a ten měl před sebou jednoduchý úkol.

Vstřelený gól nás ale nezbrzdil, Plzeň stále útočila. Z velkého talku přišli i šance – 22. minuta Procházka hlavou do břevna, 35. zblokována střela Hanouska z nebezpečné blízkosti. Do kabin se šlo ale za nepříznivého stavu.

Druhá půle ale už ale naštěstí vyšla lépe pro naše barvy. Hned po pár sekundách poslal Darida rohový kop na hlavu Horváta, jeho hlavička mířila obloučkem k připravenému brankáři. Toho ale atakoval Hora a míč se dostal do brány. Rozhodčí faul neviděl a tak to bylo srovnáno.  Po vstřeleném gólu pokračoval plzeňský tlak, který přinesl další gólovou radost. V 57. minutě se skvěle uvolnil na brankové čáře Limberský, a jeho centr našel neomylně hlavu Ďuriše.

I třetí gól padl hlavou, v 80. minutě centroval Hanousek a Rajtoral se dostal před obránce a pak už neměl problém skórovat. V druhém poločase se hrálo jen na jednu branku a tak opět vyprodaný stadion nakonec mohl být spokojený s vítězstvím a třemi body. 

M. Kozáčik - R. Řezník , M. Čišovský , V. Procházka , D. Limberský - F. Rajtoral (90. E. Malakjan ), P. Horváth , M. Hanousek , V. Darida , J. Hora (60. M. Zeman ) - M. Ďuriš (76. M. Fillo )