Domů >> Evropské Poháry >> 2012-2013 >> FC Viktoria Plzeň 2:0 Neapol

FC Viktoria Plzeň 2:0 Neapol

Čtvrtek 21. února 2013 | Plzeň | Evropská Liga - vyřazovací fáze | 32 týmů, odveta
FC Viktoria Plzeň
2 : 0
Neapol
Italský soupeř dostal opět naděleno.

Italové se chtěli v odvetě pokusit o malý zázrak, ale už jejich sestava, bez hlavních hvězd ukazovala, že sami moc nevěří. Plzeň zase nechtěla nic podcenit, a chtěla si užít nekomplikovaný postup. Ani za mrazivého počasí bylo opět vyprodáno, a diváci se těšili na pěkný fotbal, a poletující sníh nikomu nevadil.

Italský tým, bez svých hvězd, ale neměl šanci proti zkušené a dobře bránící Plzni. My jsme se nikam nehnali, stačilo ubránit devadesát minut. A občasná šance na skórování byl takový malý bonus. Když ale Bakošova lehká teč z 28. minuty branku netrefila, šlo se do kabin za bezbrankového stavu.

Lehce podráždění Italové poslaly na druhých 45 minut do akce Cavaniho, ale branka padla naopak do italské sítě. Rajtoralův centr z pravé strany se dostal až k volnému Kovaříkovi, jehož ránu levačkou brankář hostí sice ztlumil, ale nezastavil. Byť i teoretická šance na postup Neapole se tímto rozplynula.

Další hřebíček zatloukl v 74. minutě Tecl. Rychlý brejk a přečíslení vyřešil technickou střelou k tyči, a stadion opět vybuchl nadšením.

Závěrečné minuty pak ještě přinesly šance Neapole, ale domácí vše nakonec ubránili. Na druhé straně si krásně naběhl na centr Kolaříka Řezník, jeho střelu zastavilo břevno.

Konečné skóre 5:0 si asi nedokázal před tímto dvojzápasem představit ani největší optimista. Pravdou je, že Plzeň ale jasně ukázala, že už to není žádný nezkušený rozklepaný tým.

M. Kozáčik - R. Řezník , M. Čišovský , V. Procházka , D. Limberský - F. Rajtoral (83. M. Fillo ), P. Horváth , D. Kolář (89. D. Štípek ), V. Darida , J. Kovařík - M. Bakoš (57. S. Tecl )