Domů >> Evropské Poháry >> 2012-2013 >> FC Viktoria Plzeň 2:0 Metalurgi Rustavi

FC Viktoria Plzeň 2:0 Metalurgi Rustavi

Čtvrtek 26. července 2012 | Plzeň | Evropská Liga - kvalifikace | třetí předkolo, odveta
FC Viktoria Plzeň
2 : 0
Metalurgi Rustavi
Dva brzké góly zajistily pohodové utkání a stvrdily postup.

Po úvodním utkání držela postupové karty v rukách Plzeň, ale soupeř před týdnem dokázal, že také dokáže být nebezpečný. Natěšený plný stadion se těšil na pěkný fotbal a postup, s ničím jiným se nepočítalo.

První desetiminutovka pak stvrdila postupujícího i to, že se zbytek odehraje v poklidu. V 7. minutě se po levé straně dostal k centru Limberský, jeho šajtle našla neomylně hlavu nabíhajícího Ďuriše, proti jeho přesné a prudké hlavičce neměl hostující brankář sebemenší nárok. V 10. minutě po další Limberského akci po levé straně se míč dostal až před vápno k připravenému Daridovi, který nádherně trefil růžek branky. Diváci byli nadšení předváděným fotbalem.

Třetí gól mohl ve 12. minutě přidat Kolář, jeho gólová střela ale trefila jen obránce.  Na hřišti v této době pouze jeden tým, a zvláště po levé straně Limberský s Malakjanem si často vysloužili potlesk za své kombinace.

Posléze se hra uklidnila, Plzeň se soustředila na kontrolování míče. V poklidném tempu se pak dohrál i zbytek poločasu, soupeř přeci jen neměl takovou herní kvalitu na to, aby se snažil o zvrat.

Profesorská hra, ve které Plzeň pokračovala i v druhé půli, však mohla být potrestána. Z ničeho nic našel nenápadný centr osamoceného Tatanašviliho na penaltovém puntíku, jeho střela naštěstí postrádala razanci, a tak s ní Bolek neměl problémy.

Další vzruch, a opět u plzeňské branky, přinesla 64. minuta a dalekonosná střela Dobrovolskeho, po které se Bolek marně natahoval, a která se otřela o břevno. To přeci jen probralo plzeňské, a obzvláště se hru pokoušel oživit střídající Hora. Nejdříve v 65. připravil šanci pro Ďuriše, jeho střela ale nemířila do brány. O minutu později se do velké šance dostal sám, ale jeho střelu vyrazil brankář.

72. minuta přinesla další šanci, na penaltě se míč dostal k volnému Maljakinovi, ten ale trefil jen břevno. Následnou Horovu dorážku nenápadnou rukou tečoval obránce na rohový kop. Zdálo se, že teď už bude zase hrát jen Plzeň, jenže k nebezpečné střele se dostal i soupeř, konkrétně v 75. minutě a Bolek se musel pořádně natahovat.

To bylo ale ze strany Rustavi vše, poslední slovo si vzal střídající Hanousek. Ten se mohl prosadit v 90. minutě, pěknou přihrávku od Řezníka ale poslal nad bránu.

Po úvodním brankostroji sice čekali asi diváci, že Plzeň přidá další góly, ale i tak poslední minuty děkovali potleskem za postup do další fáze kvalifikace o Evropskou ligu. 

P. Bolek - F. Rajtoral , F. Ševinský , V. Procházka , D. Limberský - M. Fillo (64. J. Hora ), V. Darida , D. Kolář (83. M. Hanousek ), P. Horváth , E. Malakjan (78. R. Řezník ) - M. Ďuriš