Domů >> Evropské Poháry >> 2012-2013 >> FC Viktoria Plzeň 1:0 Lokeren

FC Viktoria Plzeň 1:0 Lokeren

Čtvrtek 30. srpna 2012 | Plzeň | Evropská Liga - kvalifikace | play-off, odveta
FC Viktoria Plzeň
1 : 0
Lokeren
Hubené vítězství přineslo postup do Evropské ligy.

Po úvodní prohře 1:2 bylo jasné, že Plzeň musí k postupu vstřelit alespoň jednu branku. A hráči na atom začali pracovat od prvních minut. Aktivní v zakončení byl především Bakoš, jeho střela v 5. minutě šla jen těsně kolem tyče. To bylo ale na dlouhé minuty vše, protože snahu o skórování brzdila řada nepřesností. A také si hráči museli dávat pozor směrem dozadu, inkasovaný gól by rozhodně postup nepřiblížil.

Naštěstí se již v prvním poločase podařilo branku vstřelit, konkrétně to byl opět Bakoš, který v 37. minutě hlavou poslal Plzeň do vedení. Ve vápně ho krásně našel Limberský. Do kabin se šlo tedy přeci jen veseleji.

Druhý poločas začal Ďurišovo šancí, a i další minuty přinášely aktivitu Plzně směrem dopředu. Rajtoral na pravém křídle začal svojí rychlostí zlobit hostující obranu, ale ke gólu to nevedlo. Stejně jako šance hostí po rohovém kopu, kdy naštěstí nepovedené střela mířila přesně na Kozáčika.

S přibývajícími minutami se samozřejmě soupeř už snažil skórovat, a to již za jakoukoliv cenu. Naštěstí si plzeňští hráči se všemi pokusy soupeře dokázali poradit, ale sami již neměli na to vsítit druhou branku.

Konečný výsledek 1:0 po závěrečném hvizdu  znamenal nejenom vítězství, ale hlavně postup do Evropské ligy. 

M. Kozáčik - R. Řezník , M. Čišovský , V. Procházka , D. Limberský - F. Rajtoral (90. E. Malakjan ), V. Darida , M. Hanousek (88. M. Fillo ), P. Horváth , M. Ďuriš (77. J. Hora ) - M. Bakoš