Domů >> Evropské Poháry >> 2012-2013 >> FC Viktoria Plzeň 1:0 Atlético Madrid

FC Viktoria Plzeň 1:0 Atlético Madrid

Sobota 8. prosince 2012 | Plzeň | Evropská Liga - základní skupina | 6. zápas ve skupině
FC Viktoria Plzeň
1 : 0
Atlético Madrid
Loňský vítěz Evropské ligy si přijel do Plzně pro porážku.

Poslední zápas ve skupině a do Plzně zavítal slavný host ze Španělska, aktuálně druhý tým španělské ligy. Oba týmy už měly jistou účast v jarní fázi, takže se dal čekat fotbal bez nervů. Španělé opět nepřivezli nejsilnější sestavu (Falcao …), zato Plzeňáci si chtěli užít poslední zápas roku v plné síle. I diváci byli natěšení, stadion byl samozřejmě vyprodaný dlouho dopředu.

Do tempa jsme se rozhodně dostali dříve, hráči se chtěli před domácím publikem a slavný soupeřem ukázat v dobrém světle. Aktivitu z úvodu zápasu nakonec korunoval gól Procházky ve 26. minutě. A opět pomohla standardka – po rohu Daridy, prodloužení Ďuriše, se na zadní tyči ukázal Procházka, pro kterého už nebyl problém doklepnout do brány.

Až inkasovaný gól hosty probudil, a do konce poločasu si vytvořili tlak i několik šancí. Před poločasem se k nebezpečnému průniku a následné střele dostal Costa, naštěstí byl už z úhlu a jeho pokus lapil Kozáčik.

Procházka se raduje ze vstřeleného góluVrba a jeho svetr

Stejný hráč měl ještě větší tutovku už po změně stran, v 64. minutě šel sám na Kozáčika, který opět lapil jeho pokus. Plzeň se už moc dopředu nedostávala, a evidentně se snažila výsledek 1:0 dotáhnout až do konce. Málem se to ale vymstilo. V 90. minutě přišel závar před brankou, který skončil naštěstí neuznaným gólem, a po následné strkanici i červenou kartou pro Costu.

Nervózní minuty ze závěru zápasu byly ihned zapomenuty po závěrečném hvizdu rozhodčího. Plzeň slavila vítězství, cenný skalp slavného soupeře, první místo ve skupině.

M. Kozáčik - R. Řezník , V. Procházka , M. Čišovský , D. Limberský - F. Rajtoral (74. M. Zeman ), P. Horváth (90. F. Ševinský ), D. Kolář (89. D. Štípek ), V. Darida , M. Ďuriš - M. Bakoš