Domů >> Evropské Poháry >> 2012-2013 >> Atlético Madrid 1:0 FC Viktoria Plzeň

Atlético Madrid 1:0 FC Viktoria Plzeň

Čtvrtek 4. října 2012 | Madrid – Španělsko | Evropská Liga - základní skupina | 2. zápas ve skupině
Atlético Madrid
1 : 0
FC Viktoria Plzeň
Gól v nastavení odnesl cennou remízu s loňským vítězem Evropské ligy.

Druhý zápas skupiny zavedl Plzeň na španělskou půdu, a to rovnou k loňskému vítězi Evropské ligy. Přední tým španělské ligy nenastoupil v nejsilnější sestavě, hlavně na hrotu nenastoupil zraněný střelec Falcao, v plzeňské sestavě zase chyběl také zraněný Horvát.

V poklidné atmosféře se začalo utkání, kde byli domácí jasnými favority. Na hřišti to tak úplně neplatilo, přece jen sestava Atletica byla částečně poskládaná z náhradníků a Plzeň se soustředila na dobrou obranu. Přesto v 9. minutě přišla nebezpečná střela Emreho, naštěstí těsně vedle. Další vzrušení přinesla až 29. minuta a nebezpečný centr, který odvracel Limberský. Na druhé straně podobně centroval Duriš, ale jeho přihrávku si nikdo z plzeňských na zadní tyči nenašel.

Těsně před poločasem zabojoval Hanousek, ve vápně si odstavil soupeře a přihrávkou hledal Bakoše, ten byl bohužel pokrytý, jinak by měl před sebou prázdnou bránu. První poločas tedy skončil za bezbrankového stavu. Domácí se snažili trochu více, ale šancí bylo poskrovnu.

Druhý poločas se vyvíjel podobně, na hřišti to byla spíše taktická bitva. V 57. minutě se z přímého kopu zkoušel prosadit Procházka, jeho pěknou střelu z velké dálky gólman vyrazil na roh.

Těsně před koncem zápasu přeci jen domácí zabrali a vytvořili si šance. Po centru z levé strany zakončoval v pádu García, naštěstí netrefil dobře a z nebezpečné střely tak nic nebylo. Stejný hráč mohl rozhodnout v 90. minutě, kdy nebezpečně hlavičkoval z bezprostřední blízkosti, naštěstí jeho hlavička neměla potřebnou přesnost či razanci.

Na místy už drtivý tlak reagoval Vrba střídáním, přišel nejdříve Hora a pak i Hejda. Právě Hora už v nastaveném čase fauloval u postranní čáry a dal tak příležitost Atleticu rozehrát jednu z posledních akcí zápasu. Místo očekávaného centru přišlo přistrčení do strany, a po ne úplně ideální zpracování se do míče opřel levačkou Rodríguez. Střela mu sedla naprosto ideálně, kolem Limberského prosvištěla až do pravého horního rohu, kam neměl Kozáčik šanci se dostat. Na nějakou odpověď nezbyl čas, po rozehrání a centru do vápna Atletica se pískal konec.

Domácí sice měli během zápasu mírnou převahu, ale spíše remízové utkání nakonec zvrátili na svoji stranu.

M. Kozáčik - R. Řezník , M. Čišovský , F. Ševinský , D. Limberský - F. Rajtoral (89. J. Hora ), V. Procházka , M. Hanousek , V. Darida (90. L. Hejda ), M. Ďuriš - M. Bakoš (90. D. Štípek )