Domů >> Evropské Poháry >> 2012-2013 >> Académica Coimbra 1:1 FC Viktoria Plzeň

Académica Coimbra 1:1 FC Viktoria Plzeň

Čtvrtek 22. listopadu 2012 | Coimbra - Portugalsko | Evropská Liga - základní skupina | 5. zápas ve skupině
Académica Coimbra
1 : 1
FC Viktoria Plzeň
Bod za remízu pojistil jarní pohárovou Evropu.

V prvním zápase Plzeň Coimbru přejela, i když v poločase prohrávala 0:1. V téhle odvetě se už ale bojovalo o jistotu postupu (Plzeň), nebo o uchování postupových nadějí (Coimbra). Takže obraz hry byl přeci jen trochu jiný.

Plzeň pozorně bránila, a snažila se těžit z rychlých protiútoků. Coimbra se snažila směrem dopředu, ale naše obrana byla zformovaná a přeci jen Coimbra neměla herní takovou kvalitu, aby něco vymyslela. Takže šance jí přinášela jen plzeňská nedůslednost a chyby, jako třeba váhající Kozáčik při rozehrávce.

Na druhé straně se Plzni také nedařilo, ve 42. minutě Hora neproměnil samostatný únik. Do kabin se šlo za bezbrankového stavu, což nám vyhovovalo.

Po deseti minutách druhého poločasu se zkušeně zachoval Štípek. Sám ve vápně proti přesile si vedl míč, dokud ho obránce nesrazil. Rozhodčí to viděl dobře a neváhal písknout penaltu. Tu proměnil Horvát, a prakticky tak zajistil postup, jelikož soupeř byl dále neškodný.

Zbytek zápasu se dohrával v poklidu, my jsme se snažili přidat druhý gól, ale rozhodně to nebyla priorita. Coimbra se k ničemu nedostala, ale přeci jen dostal šanci na vyrovnání. Čičovského souboj v koutu pokutového území se rozhodčímu také nelíbil, a penaltu i Coimbra proměnila (88. minuta).

Na nějaký závěrečný tlak už nedošlo, a tak Plzeň mohla slavit nejen další bod do tabulky, ale hlavně postup do jarní fáze.

M. Kozáčik - R. Řezník , V. Procházka , M. Čišovský , D. Limberský - D. Štípek (73. M. Zeman ), P. Horváth , M. Ďuriš (85. E. Malakjan ), V. Darida , J. Hora - M. Bakoš