Domů >> Evropské Poháry >> 2011-2012 >> Viktoria Plzeň 5:1 FC Pjunik Jerevan

Viktoria Plzeň 5:1 FC Pjunik Jerevan

Úterý 19. července 2011 | Plzeň | Liga Mistrů - kvalifikace | třetí předkolo, odveta
FC Viktoria Plzeň
5 : 1
Pjunik Jerevan
Postup dokonán, soupeř opět neměl nárok.

Přesně týden po prvním zápase na půdě soupeře se Plzeň ukázala i doma. Po úvodním vítězství 4:0 měla být odveta jen formalitou.

Plzeňáci začali opět aktivně, na bránu Pyuniku se valil útok za útokem. Naši se nejdříve zastřelovali – Kolář trefil tyč a Bystroň břevno. Góly začaly padat až těsně před půlkou. Během sedmi minut před přestávkou opět dvakrát zaúřadoval Bakoš, v nastaveném čase prostřelil brankáře i Kolář.

Gólová radost se neomrzí.

Poločasový výsledek byl tedy opět 3:0 a zbývalo jen dohrát zbývajících 45 minut – o postupujícím nikdo nepochyboval. Přesto Pyunik po přestávce přidal a odměnou byl gól Malakjana již po třech minutách. I když se hra vyrovnala, skóroval v 57. minutě opět Kolář. To zlomilo odpor soupeře už definitivně. Plzeňáci měli další jasné šance, při jejich neproměňování se smáli – postup už jim nemohl nikdo vzít. Navrch se ještě v 90. minutě krásně trefil technickou střelou do růžku Pilař a mohlo se začít slavit.

Celkové skóre bylo 9:1, takovou nálož ještě Pyunik nedostal, a to hrál např. s Partizan Belgrade, Dinamo Zagreb, Shakhtar Donetsk …

R. Pavlík - F. Rajtoral , D. Bystroň , M. Čišovský , D. Limberský - M. Petržela (66. M. Ďuriš ), P. Jiráček , P. Horváth , D. Kolář (81. V. Darida ), V. Pilař - M. Bakoš (74. J. Hora )