Domů >> Evropské Poháry >> 2011-2012 >> Pjunik Jerevan 0:4 FC Viktoria Plzeň

Pjunik Jerevan 0:4 FC Viktoria Plzeň

Úterý 12. července 2011 | Jerevan - Arménie | Liga Mistrů - kvalifikace | třetí předkolo, 1. zápas
FC Viktoria Plzeň
4 : 0
Pjunik Jerevan
První útočný koncert Viktorky, soupeř bez šancí.

Oproti loňskému roku začínala Plzeň o předkolo dříve, ale také s mnohem lehčím soupeřem. Necelý měsíc a půl od získání ligového titulu, který zajistil Viktorce účast v kvalifikaci o Ligu Mistrů, sehrála Plzeň první zápas v Arménii. Čekal na nás neznámý soupeř z východu – FC Pyunik – který v domácí soutěži získal deset ligových titulů v řadě. Stejně pravidelně hraje i předkola Ligy Mistrů.

Plzeňáci nenechali nic na náhodě a od prvních minut se do soupeře pěkně pustili. Už v 7. minutě skóroval rybičkou Bakoš po centru Petržely. Mladý arménský tým nestíhal a přicházely další šance. O poločase to bylo již 3:0, další dva góly přidali z penalt Horvát a Bakoš (druhá penalta po faulu na Čišovského, čerstvou posilu z Temešváru).

Bezpečně proměněná penalta v podání Bakoše.

V druhé půlce Plzeň zvolnila, soupeř se začal dostávat i před Pavlíkovu branku. Skórovat se jim nepodařilo, naopak Kolář přidal čtvrtý gól Plzně. Další velké šance (Bakoš, Pilař …) zůstaly nevyužity, jedinou nebezpečnou střelu domácích zastavila 80. minutě tyč Pavlíkovi branky. Výsledek 4:0 dával hodně nadějí do odvety, postup byl téměř jistý.

R. Pavlík - F. Rajtoral , M. Čišovský , D. Bystroň (70. F. Ševinský ), P. Jiráček - M. Petržela (83. M. Fillo ), P. Horváth , P. Trapp , D. Kolář , V. Pilař (75. M. Ďuriš ) - M. Bakoš