Domů >> Evropské Poháry >> 2011-2012 >> FC Viktoria Plzeň 3:2 Rosenborg Trondheim

FC Viktoria Plzeň 3:2 Rosenborg Trondheim

Středa 3. srpna 2011 | Plzeň | Liga Mistrů - kvalifikace | druhé předkolo, odveta
FC Viktoria Plzeň
3 : 2
Rosenborg Trondheim
Plzeň pokropená živou vodou udolala zkušenějšího soupeře.

Mnohem zajímavější zápas oproti prvnímu klání přinesla odveta. Obzvláště druhý poločas byl plný událostí. Ale postupně. Vítězství 1:0 v Norsku bylo příjemné, ale i ošemetné. Soupeři stačilo vstřelit jeden gól (a neinkasovat) k prodloužení, dva a více vstřelených gólů by znamenalo, že i Plzeň musí vsítit nějaké branky. V brance opět nastoupil Daněk za zraněného Pavlíka.

A právě Daněk měl v prvním poločase mnohem víc práce než jeho protějšek. Plzeň hrála ustrašeně, byla zalezlá a hráči hodně kazili. Nepomohlo ani nucené střídání v obraně, kdy za zraněného Čičovského nastoupil Ševinský, a to již v 32. minutě.

Těsně před poločasem ve 44. minutě vlétl Lustig mezi dvěma obránci do vápna a z blízka prostřelil Daňka a vyrovnal tak celkové skóre obou zápasů.

Vítězství v kapkách deště.

Během přestávky spustit Vrba v kabině pěknou bouřku, protože do druhé půle nastoupila úplně jiná Plzeň, které už zase válcovala svého soupeře. A s převahou v poli přicházely i šance.

Po rychle rozehraném rohu v 56. minutě poslal Horvát centr do vápna, kde ho hlavou sklepnul do brány Bakoš a hned to bylo veselejší. Jen o čtyři minuty později bylo ještě líp – hlavou se trefil i Kolář po centru Limberského. Dešťová přeháňka, která se spustila nad Plzní, jakoby pokropila hráče živou vodou. Soupeři nedali vydechnout, po ztrátě míče si ho hned vybojovávali zpět a tlačili se do dalších šancí.

Soupeř se snažil zjednodušit hru a nakopával dlouhé míče do vápna. Nakonec to vedlo k úspěchu. V 77. minutě Prica hlavou srovnal na 2:2, ale tento stav platil jen minutu, než Petržela po dloubáčku Pilaře a zpětné přihrávce Jiráčka prostřelil gólmana hostí potřetí.

Rosenborg ani po třetí brance nerezignoval a stále se tlačil za vyrovnáním. To ale otevíralo prostor pro naše útoky a tak se zbytek zápasu hrál nahoru dolů. Nádherně si tak třeba pohrával u postranní čáry s obránci Rajtoral, obešel jich hned několik, ale následnou gólovou střelu střídacího Ďuriše stačil reflexivně vytáhnout gólman.

Nic to nezměnilo na vítězství Plzně 3:2 a na historickém postupu. V Plzni mohly vypuknout postupové oslavy. V dalším kole se mělo rozhodnout, zda to bude Liga mistrů nebo “jen“ Evropská liga.

M. Daněk - F. Rajtoral , M. Čišovský (32. F. Ševinský ), D. Bystroň , D. Limberský - M. Petržela (88. M. Fillo ), P. Horváth , P. Jiráček , D. Kolář , V. Pilař - M. Bakoš (81. M. Ďuriš )