Domů >> Evropské Poháry >> 2011-2012 >> FC Viktoria Plzeň 2:2 AC Milán

FC Viktoria Plzeň 2:2 AC Milán

Úterý 6. prosince 2011 | Eden - Praha | Liga Mistrů - základní skupina | 6. zápas ve skupině
FC Viktoria Plzeň
2 : 2
AC Milán
Fantastická remíza s italským velkoklubem po strhujícím finiši.

Tabulka skupiny před tímto zápasem byla jasná, podle předpokladů v čele Barcelona s Milánem, boj o třetí místo mezi Plzní a Borisovem prakticky rozhodl předchozí vzájemný zápas. V italské sestavě chyběli někteří hráči (hlavně Ibrahimovic), ale i milánská lavička zná velké jména.

Plzeň chtěla potěšit zmrzlé fanoušky a zároveň si také dokázat, že se může měřit s předním evropským týmem. Úvod zápasu moc šancí nepřinesl, ale vše mohla změnit 18. minuta. Po rohovém kopu se do míče akrobaticky opřel Pilař, jeho střela skončila jen těsně nad brankou. Milán měl nadále míč častěji pod svojí kontrolou, ale Plzeň se dostávala rychle do zakončení. Do poločasové pauzy se ještě do nadějných šancí dostali Rajtoral, Pilař nebo Čičovský, ale zakončení nebylo ani v jednom případě optimální.

Pato - dal první gól, na druhý nahrál.Ďuriš špičkou kopačky právě vyrovnává

Do kabin se šlo sice za bezbrankového stavu, ale diváci byli spokojeni s předváděnou hrou. Jenže na začátku druhé půle Milánští zaúřadovali. Na hranici vápna sklepnul Robinho centr na rozběhnutého Pata, který sám před Čechem udělal rychlou kličku a dával do prázdné. A za chvilku bylo ještě hůř.

Po rozehrávce šla Plzeň do útoku, přišel centr do vápna. Ten jenom obránce odkopl někam za půlící čáru, jenže tam Čičovský s Bystroněm špatně vyřešili situaci a najednou Pato s Robinhem zakombinovali až do prázdné brány. Po třech minutách druhé půle tam byl stav 0:2, což bylo vzhledem k první půli velmi kruté.

Prohrávat s Milánem o dvě branky, to už málo kdo věřil v nějakou dramatizaci. Zvláště, když přicházely další šance Milána, jako střela Pata do tyče v 56. minutě. Na tyči skončili vzápětí (57. minuta) i Petrželova střela. Alespoň cvičně si diváci zakřičely Gól!, jelikož dorážka Koláře byla bohužel z ofsajdu.

Do další velké šance se v 70. minutě dostal Rajtoral, kterému nechtěně obránce nahrál, bohužel brankář vyrazil na roh. To bylo na delší dobu vše, další šance na vstřelení čestného úspěchu nepřicházely. Naopak v 83. minutě byl znovu sám před Čechem Pato, ale jeho slabý oblouček Čecha neohrozil. Z následného protiútoku se urodila Ďurišova střela, bohužel opět jen do tyče.

Na poslední minuty poslal Vrba do útoku Horu, chtěli jsme alespoň ten jeden gól vstřelit. Když už pomalu začínalo nastavení, tak se přeci jen z našeho malého tlaku urodila gólová šance. Darida nadvakrát protlačil míč na Bakoše, který ještě přihrál na volného Bystroně, který doklepnul do prázdné brány.

Nastalo posledních pár hektických minut. Snahu o vyrovnání běžel do vápna podpořit i Čech, z následného Horvátovo centru se po menších zmatcích ve vápně urodila akorát žlutá karta pro Daridu. V poslední minutě nastavení ještě Rajtoral zahrál autové vhazování, míč se po pár přiťuknutích dostal až do vápna k Ďurišovi, který překonal Ameliu!!!

Diváci byli u vytržení, tohle byl závěr, na jaký se nezapomíná. Dlouho se tak mohlo slavit, ať již Vrbovo narozeniny, získaný bod proti věhlasnému soupeři či postup do Evropské ligy.

M. Čech - F. Rajtoral , D. Bystroň , M. Čišovský , D. Limberský - M. Petržela , D. Kolář (67. M. Ďuriš ), P. Horváth , P. Jiráček (29. V. Darida ), V. Pilař (85. J. Hora ) - M. Bakoš