Domů >> Evropské Poháry >> 2011-2012 >> FC Viktoria Plzeň 2:1 Kodaň

FC Viktoria Plzeň 2:1 Kodaň

Středa 24. srpna 2011 | Eden - Praha | Liga Mistrů - kvalifikace | play-off, odveta
FC Viktoria Plzeň
2 : 1
Kodaň
Plzeň dílo dokonala a zahraje si Ligu mistrů.

Díky vítězství v prvním zápase stačilo Plzni v odvetě neprohrát, popř. maximálně o jeden gól. Kodaň byla rozhodně v těžší situaci. Na to, co přinese tento zápas, bylo zvědavých cca 19000 diváků v Edenu, kde Plzeň získala azyl z důvodu nevyhovujícího domácího stadionu. Plzeň táhla a její fotbal zaujal už celou republiku.

Bylo jasné, že Viktorka se rozhodně nikam nepožene a první minuty to jen potvrdily. Soupeř byl aktivnější, tlačil se dopředu, ale do větších šancí se nedostával. Prakticky první vážnější akci ale dokázali využít, ve 32. minutě se křížnou střelou po zemi trefil Bolaňos. Obdržená branka kupodivu moc nezměnila obraz hry na hřišti a zbytek poločasu se pak dohrál v podobně klidném duchu. Pravdou je, že Kodaň stále potřebovala dát ještě dva góly.

Bakoš srovnává na 1:1 a uklidňujě celou PlzeňPozápasové oslavy.Jsme v Lize Mistrů!Diky Vrbo!

Po poločase byla přeci jen vidět zvýšená snaha ze strany Plzně, ale stále pořád ještě hodně opatrná. Bez větších šancí se hrálo až do 67. minuty, kdy perfektně z levé strany centroval Jiráček a Bakoš na správném místě ve správný čas už jenom doklepával do brány. Stadión prakticky explodoval, přesně na tohle se všichni těšili.

Po zbytek zápasu se naši už jen soustředili na pozornou defenzívu, na kterou naráželi soupeřovi hráči. Až když před koncem začala Kodaň útočit ve více lidech (odkrývat tak obranu), vytvořili si i nějakou šanci. Tu ale N'Doye nevyužil a tak naopak už v nastaveném čase při přečíslení mohl stvrdit historický postup Ďuriš umístěnou placírkou k tyči.

Rozhodně historický okamžik, na který nezapomenou nejen plzeňští fandové. Plzeň v Lize mistrů, kam se probojovala díky šesti vítězstvím v šesti zápasech!

M. Čech - F. Rajtoral , M. Čišovský , D. Bystroň , D. Limberský - M. Petržela (82. M. Fillo ), P. Jiráček , D. Kolář , P. Horváth (86. P. Trapp ), V. Pilař - M. Bakoš (77. M. Ďuriš )