Domů >> Evropské Poháry >> 2011-2012 >> FC Viktoria Plzeň 1:1 Schalke 04

FC Viktoria Plzeň 1:1 Schalke 04

Čtvrtek 16. února 2012 | Plzeň | Evropská Liga - vyřazovací fáze | 32 týmů, 1. zápas
FC Viktoria Plzeň
1 : 1
Schalke 04
Šance na postup do další fáze díky Daridově brance.

Na nově zrekonstruovaném fotbalovém stadionu v Plzni se představil přední německý tým v čele s hvězdným Raulem. Plzeň opět v roli outsidera a opět překvapivě lepší, bohužel opět nedokázala udržet náskok. Historie se tak opakuje (Besiktas).

I začátek zápasu byl podobný několika předchozím – soupeř lehce podcenil namotivovanou Plzeň, a už v 2. minutě se dere do vápna Pilař, naneštěstí se obránce stihnul vrátit a odvrátit na roh. Na konci 9. minuty pak prověří zase na druhé straně Čecha Huntelaar. Další šance pro Schalke přišla v 17. minutě, po centru do vápna usměrňoval míč na bránu opět Huntellar, naštěstí jen do připravených rukavic Čecha.

Kolem 20. minuty Plzeň na chvilku přebrala iniciativu a vytvořila si několik závarů u branky hostů. Vybojovaný rohový kop rozehrál Petržela nakrátko na Horváta, jenž našel před vápnem volného Daridu, jehož umístěná střela zapadla přesně k tyči.

Hosté samozřejmě přidali, ale Plzeň dobře bránila a pokračovala ve svojí aktivní hře. Ale ani obrana hostů nechybovala a tak se šlo do kabin za příjemného jednobrankového vedení.

Darida posílá Plzeň do vedeníHuntelaar se raduje z vyrovnávacího gólu

Hned po pauze zahrozil soupeř po rohovém kopu, nebezpečná hlavička Matipa letěla jen těsně vedle tyče. Ještě větší šanci přinesla 50. minuta, Huntellar dostal přihrávku za obranu, naštěstí se dostal trochu z ideálního úhlu a pak ho Čech vychytal.

Plzeň přečkala nápor a začala sama hrozit. 55. minuta a nepříjemnou střelu Petržely brankář s námahou vytěsnil na roh, z následného rohu se nepodařilo gólově zakončit Bakošovi ani Pilařovi. O pár minut později střílel z nadějné pozice Pilař, střela mu ale nesedla. 60. minuta přinesla další obrovskou šanci, do které se dostal Bakoš, za jehož zablokovanou střelou, lízající tyč branky, se brankář hostí jen ohlédl.

Trenér hostů poslal na hřiště další zvučné jméno, Farfána, a v následujících minutách tlak Plzně ustával. V 72. minutě měl ještě dobrou příležitost ke střele Darida, ale i když se na střelu soustředil, tak šla nakonec vedle. Neproměňování šancí zamrzelo již za pár minut. V 75. minutě se přeci jen dočkal Huntellar, když z blízka doklepával do brány po nenápadné rychlé kombinační akci.

Plzeň byla evidentně zaskočená, dobře rozehraný zápas směřující k překvapivé výhře se stočil k remíze. S tou bylo evidentně spokojené i Schalke, takže se zbytek zápasu dohrával dalších větších ze zajištěných obran.

Remíza 1:1 dávala šanci na postup oběma týmům, před zápasem by jí plzeňští asi brali.

M. Čech - F. Rajtoral , V. Procházka , M. Čišovský , D. Limberský - M. Petržela (66. M. Ďuriš ), P. Horváth , D. Kolář (88. T. Wágner ), V. Darida , V. Pilař - M. Bakoš (80. T. Berger )