Domů >> Evropské Poháry >> 2011-2012 >> FC Viktoria Plzeň 1:1 BATE Borisov

FC Viktoria Plzeň 1:1 BATE Borisov

Úterý 13. září 2011 | Eden - Praha | Liga Mistrů - základní skupina | 1. zápas ve skupině
FC Viktoria Plzeň
1 : 1
BATE Borisov
Plzeň si zahrála Ligu mistrů a má první bod.

Kdo by před pár lety tipoval, že si Plzeň zahraje Ligu mistrů, ten by nejspíš skončil v blázinci. Plzeň si ale svými výkony tuto šanci vybojovala a pobláznila tak nejednoho fotbalového fandu z kdejakého koutu republiky. Vzhledem k rozlosování skupiny bylo jasné, že se nejspíš mezi Plzní a Borisovem se bude rozhodovat o třetím místě a tedy postupu do jarní fáze Evropské ligy. Takže hned první zápas a šlo o hodně. Favoritem byl Borisov, a to vzhledem ke svým pravidelným stratům v Lize mistrů.

Utkání bylo díky své důležitosti velmi opatrné. Na naší straně byla vidět velká nervozita, tolik zkažených přihrávek by vydalo na několik zápasů. Ani soupeř nic nepředváděl, čekolo se na nějakou chybu. Když už to vypadalo na bezbrankovou poločasovou pauzu, tak se dokázal Jiráček uvolnit do vápna a jeho střílený centr před bránu si dokázal u zadní tyče najít připravený Bakoš – tedy historicky první střelec Plzně v nejprestižnější fotbalové klubové soutěži.

 

Druhý poločas začal opět opatrně. Postupem času se ale spíše k (polo)šancím probojovávala Plzeň. O to víc zamrzela gólová střela Bressan (69. minuta), který prostřelil Čecha v bráně. Zbývalo asi dvacet minut do konce, ale žádný ze soupeřů se bezhlavě nehnal za vítězným gólem. Pro oba týmy bylo důležité toto utkání neprohrát, což se nakonec i stalo.

Utkání bylo možná takové lehce rozpačité, nemastné a neslané, ale byl to pro Plzeň první zápas v Lize mistrů, a to samo o sobě stačilo bohatě.

M. Čech - F. Rajtoral , D. Bystroň , M. Čišovský , D. Limberský (78. P. Trapp ) - M. Petržela (70. M. Ďuriš ), D. Kolář , P. Horváth , P. Jiráček , V. Pilař (88. J. Hora ) - M. Bakoš