Domů >> Evropské Poháry >> 2010-2011 >> FC Viktoria Plzeň 1:1 Besiktas Istanbul

FC Viktoria Plzeň 1:1 Besiktas Istanbul

Čtvrtek 29. července 2010 | Letná - Praha | Evropská Liga - kvalifikace | třetí předkolo, 1. zápas
FC Viktoria Plzeň
1 : 1
Besiktas Istanbul
Natěšená Plzeň si pohrávala s mnohem zkušenějším soupeřem, ale doplatila na nezkušenost a přísnou penaltu.

Cenná remíza se zkušeným evropským týmem z Turecka, ale po průběhu zejména prvního poločasu mohlo být i lépe. Chuť do fotbalu, rychlost, přesnost, agresivitu si Plzeň přenesla z domácích soutěží i do tohoto zápasu, a rozhodně zaskočila nerozehraného soupeře. Střely na bránu 7:2, na rohy 8:1, ale rozhodují zkušenosti a hlavně góly, a tady Turci zabodovali.

Zápas se hrál na Letné, kde si Plzeň jen několik týdnů zpět vybojovala účast v Evropské lize vítězstvím nad Jabloncem. Jasným favoritem byl Besiktas, ale Plzeň nešla do zápasu jen v roli přihlížejícího soupeře. Což dokazovala od prvních minut, kdy byla aktivnějším týmem. Po úvodních minutách patřících Plzni ale soupeř hru vyrovnal. Paradoxně ale až poté přišly plzeňské šance: Rezkovu hlavičku ještě brankář vyrazil, ale v 28. minutě nestačil na střelu Limberskému. Nejdříve vybojoval standardku Kolář, zkrácený roh pak poslal Horvát přímo na nohu osamoceného Limberského, který z poza hranice velkého vápna vše prostřelil.

Následovaly další velké šance Rezka, Koláře a opět Rezka, ale v brance Besiktase čaroval Hakan Arikan, který bohužel lapil další plzeňské šance.

Dobře rozehraný zápas se zlomil těsně před poločasem. Krbečkův nepřesný odkop od brány na Rajtorala skončil po vzájemném souboji s Quaresmou odpískaným pokutovým kopem, i když jejich vzájemný soubor se mohl odpískat úplně obráceně. Quaresma fauloval Rajtorala, a ten až v následném nekontrolovaném pádu zavadil o soupeře. Nicméně penalta byla pískaná a Delgado jí proměnil. Do kabin se šlo tedy za nerozhodného stavu.

Gólová radost - bohužel jediná.Jiráček v souboji s Da Silvou.

Plzeň gól do kabin docela rozhodil, a samozřejmě v turecké šatně byl asi také nějaký hlasitější proslov, takže po pauze už hra vypadal úplně jinak než v první půli. Turci hráli pozorněji a Plzeň se už k ničemu pořádně nedostala. Jedinou šancí za celý poločas se tak stala Bystroňova hlavička ze 73. minuty. Na druhé straně měl i Besiktas nějakou tu šanci, takže konečná remíza byla asi spravedlivá.

Každopádně do odvety bylo stále o co hrát, šance na postup byly přibližně stejné a hráči Plzně viděli, že i se takovýmto soupeřem se dá hrát.

L. Krbeček - F. Rajtoral , J. Navrátil , D. Bystroň , D. Limberský - M. Petržela (90. T. Hájovský ), D. Kolář (68. D. Střihavka ), T. Rada , P. Horváth , P. Jiráček (86. M. Hruška ) - J. Rezek