Domů >> Evropské Poháry >> 2010-2011 >> Besiktas Istanbul 3:0 FC Viktoria Plzeň

Besiktas Istanbul 3:0 FC Viktoria Plzeň

Čtvrtek 5. srpna 2010 | Istanbul – Turecko | Evropská Liga - kvalifikace | třetí předkolo, odveta
Besiktas Istanbul
3 : 0
FC Viktoria Plzeň
Tři obdržené góly, dvě červené karty a žádný vstřelený gól = sbohem Evropská ligo.

První zápas skončil remízou, takže postupové šance byly otevřené, i když favoritem byl jasně domácí tým. Nadějných prvních třicet minut, kdy Plzeň hrála vyrovnanou partii. Naděje skončila ve 33. minutě, kdy po další z mnoha Krbečkových chyb hasil Navrátil skluzem zezadu jen za cenu červené karty. A následnou přesilovkou soupeř nepohrdl.

Ve 38. minutě ukázal svojí kvalitu Quaresma, a ač tísněn, tak dokázal prostřelit Krbečka. Naději mohl vykřesat těsně před poločasem Jiráček, ale jeho zakončení z malého vápna chyběl klid a přesnost.

Prohrávat o gól, hrát o deseti – to ještě nebylo vše. Pro Limberského tvrdou hru neměl hlavní sudí pochopení a tak v 52. minutě, po druhé žluté, už dohrávala Plzeň jen o devíti. V 57. minutě Delgado, osamocený v pokutovém území, poklidně skóroval podruhé. O postupujícím bylo jasno, teď to zbývalo dohrát bez nějakého značného přídělu.

Turci nás ani nepotřebovali přehrávat kombinačně, v 71. minutě napřáhl Hološko z velké dálky a nechytatelně trefil růžek branky. To bylo naštěstí vše.

Sice se nám nepovedlo postoupit, ale rozhodně to nebyl marný dvojzápas. Plzeň zjistila, že se může porovnávat i s evropskými týmy (obzvláště první půle domácího utkání byla výtečná). Poměrně nezkušení plzeňští hráči si také vyzkoušeli bouřící nepřátelské publikum, mezinárodní úroveň rozhodování …, zkrátka nabraly zkušenosti, které se můžou v budoucnu prodat.

L. Krbeček - F. Rajtoral , D. Bystroň , J. Navrátil , D. Limberský - M. Petržela (75. M. Hruška ), P. Horváth (83. F. Rýdel ), T. Rada , D. Kolář (75. T. Hájovský ), P. Jiráček - J. Rezek